Screenshot video geplaatst op Facebookpagina Dorpsgemeenschap Uffelte
Screenshot video geplaatst op Facebookpagina Dorpsgemeenschap Uffelte M. Vissers

Drentsche Hoofdvaart treedt buiten haar oevers

Westerveld

REGIO - De Drentsche Hoofdvaart is op maandag 21 februari op meerdere plekken tussen Havelte en Uffelte buiten haar oevers getreden. Ook elders in de regio is wateroverlast. 

Bij Dieverbrug was het een spectaculair gezicht hoe het water door de sluis heen kolkte. Bij Hasselt trad het Zwarte Water buiten haar oevers. Dat zorgde voor overlast voor aanwonenden. Zij moesten hun auto’s weghalen en zagen dat vissen en riet aanspoelden. Verder is de Overijsselse Vecht buiten haar oevers getreden en staat het water in de stadsgrachten van Zwolle erg hoog. 

Drie zwembaden
Het Waterschap Drents Overijsselse Delta zet alle zeilen bij om wateroverlast te voorkomen. De gemalen draaien op volle kracht, waaronder het gemaal in Vollenhove. Gemaal Zedemuiden in Zwartsluis, het op één na grootste gemaal van Nederland, pompt per minuut zoveel water uit het Meppelerdiep dat je daarmee drie zwembaden kunt vullen.

Afbeelding
Duurzaam Willemsoord organiseert op 29 mei informatieavond over zonnepark Steenwijkerland 4 uur geleden
Sjef Damhuis houdt zijn lezing in Hoogthij
Lezing Sjef Damhuis over nazi-terreur in Steenwijk: MFC Hoogthij met 200 bezoekers twee keer uitverkocht Steenwijkerland 5 uur geleden
Afbeelding
Oldtimer Festival Vollenhove is op zaterdag 11 mei Steenwijkerland 20 uur geleden
Afbeelding
Controle op waterkwaliteit zwemplassen van start Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Arnold Struik jr. neemt de leiding in Jos Verheijen Memorial driebandentoernooi Sport 23 uur geleden
Olde Veste - Jubbega
Bestuur Olde Veste doet hernieuwde oproep aan KNVB: 'Door Jubbega uit de competitie te nemen beloon je de club' Sport gisteren