Erepenning
Erepenning Foto: Gemeente Westerveld

Drie inwoners ontvangen erepenning gemeente Westerveld

· leestijd 2 minuten Westerveld

DIEVER - Burgemeester Rikus Jager heeft op vrijdag 21 april aan drie inwoners van de gemeente Westerveld in Brasserie Puur een erepenning uitgereikt. Dat zijn Bert van der Tuuk uit Diever, Peter Sloot uit Frederiksoord en Toos van den Berg uit Enschede/Vledder. 

In zijn toespraak noemt burgemeester Rikus Jager Toos van den Berg een ware ambassadeur van onze mooie gemeente Westerveld. De burgemeester vertelt verder dat Van den Berg vanaf 2008 bestuurslid is van de Stichting Toeristische Promotie Westerveld. Daarnaast heeft zij zich vanaf 1990 als informatrice van de VVV Vledder ingezet voor de toeristische informatievoorziening en promotie. Ook was zij (mede) initiatiefnemer van de ontwikkeling van de Nachtelijke beleving en het bevrijdingsfestival op de Holtingerpoort. Verder vertegenwoordigde Van den Berg de gemeente ook in de stand van Drenthe op vakantiebeurzen in Nederland, Duitsland en België. Van den Berg was erg betrokken bij de toeristische ondernemers in de gemeente en altijd volop bezig met het ontwikkelen van nieuwe toeristische concepten, zoals ‘Eddie de Eekhoorn’. 

Van der Berg was verder als vrijwilliger op de Erfgoed dag en Open Monumentendag. Zij had tot september 2022 gedurende 14 jaar zitting in het Toeristisch Platform Westerveld. In 2019 ontving Van der Berg al een Koninklijke onderscheiding. Jager besluit zijn toespraak met: “Ik benoem u hiermee tot ereburger van de gemeente Westerveld. Van harte gefeliciteerd!”

Peter Sloot

Peter Sloot is de tweede inwoner waarop de burgemeester de schijnwerper wil richten. Meer dan 20 jaar was hij bestuurslid van de Stichting Toeristische Promotie Westerveld. Samen met andere bestuursleden nam hij het initiatief genomen om na het faillissement van VVV Drenthe een nieuwe toeristische informatievoorziening op te richten. Die bestaat uit vier Tourist Info Punten in de gemeente. Jaarlijks bezoeken ruim 50.000 mensen deze TIP-kantoren. Sloot was in het dagelijks leven actief in de vrijetijdssector als directeur van een aantal vakantieparken en eigenaar van een boomgaardcamping. Zo zorgde hij voor werkgelegenheid, bevorderde hij de lokale economie en droeg hij bij aan de leefbaarheid, aan ontspanning, plezier, en aan het woongenot. Namens Stichting Toeristische Promotie Westerveld nam hij ook zitting in het Toeristisch Platform Westerveld. Ook was Sloot betrokken bij de oprichting van het Ondernemersfonds Westerveld, sinds 1 januari 2017. 

Sloot is bovendien voorzitter van toneelvereniging Shakespeare in Diever.  In die rol zorgde hij voor aanpassingen aan het theater, het nieuwe Shakespeare clubhuis en het aantrekken van twee toneeldocenten. “Met andere woorden: de inspirator en verbinder,” vat Jager samen. Verder is Sloot bestuurslid van de Stichting Diever ‘Village of Shakespeare’. 

Bert van der Tuuk

De slogan ‘Drenthe doet wat met je!’ is volgens Jager van toepassing op Bert van der Tuuk. Hij heeft namelijk veel betekend voor de promotie van de toeristische sector in Drenthe en in het bijzonder van de gemeente Westerveld. Ook hij zette zich jarenlang in voor de Stichting Toeristische Promotie Westerveld. Als vrijwilliger en bestuurslid stond hij klaar voor de bezoekers in de TIP-kantoren van de gemeente. Verder nam hij zitting in de adviescommissie Toeristisch Platform Westerveld en heeft hij het college advies gegeven over het toeristisch beleid. Daarnaast bent u bestuurslid en initiatiefnemer van de Stichting toeristische promotie Drenthe. Zo is Van der Tuuk mede initiatiefnemer van onder meer de Nature Game Drenthe. Ook aan de ontwikkeling van de nachtwandeling ‘Nachtkijkers’ in Dwingeloo en het bevrijdingsfestival op de Holtingerpoort heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd. Van der Tuuk is ook nog bestuurslid van de Stichting Europa Kinderhulp. 

Afbeelding
Paard te water aan de Hesselingendijk bij Scheerwolde 112 17 uur geleden
Afbeelding
Bewonersbijeenkomst Theaterspektakel Kaatje bij de Sluis in Blokzijl Cultuur 18 uur geleden
Femke Welvaadt-Middelplaats -
Femke Welvaadt-Middelplaats: 'Inwoners niet als klant zien, maar als inwoners' Column 20 uur geleden
Afbeelding
Kinderen spelen de hoofdrol bij de Bibliotheek Kop van Overijssel Steenwijkerland 17 mei, 20:21
Bij het lassen wordt een laskap gedragen om de ogen te beschermen
Van lascursus tot workshop verzekeringen: Corso Vollenhove investeert in de toekomst Steenwijkerland 17 mei, 17:00
Kunstmarkt bij de Kleine Kerk Steenwijk
Oproep aan kunstenaars: meld je voor 15 juni aan voor de kunstmarkt Cultuur 17 mei, 16:00