Koffie is een luxe product voor klanten van de voedselbank
Koffie is een luxe product voor klanten van de voedselbank Foto: Pixabay

Douwe Egberts koffiepunten voor de voedselbank

Algemeen

Met de feestdagen op komst, steken de Lionsclub Steenwijk en de Odd Fellows Ankerloge Steenwijk de voedselbank in Steenwijkerland de helpende hand toe. Ook dit jaar sluiten ze namelijk weer aan bij de landelijke actie voor het inzamelen van Douwe Egberts koffiepunten.

De punten worden door Douwe Egberts verzilverd in pakken koffie die worden gedoneerd aan de voedselbank. Drie jaar geleden leverde dit 2205 pakken koffie op voor voedselbank Steenwijkerland (landelijk  ruim 200.000 pakken). Tot en met 31 december kunt u uw punten kwijt in de verzamelboxen die bij verschillende winkels te vinden zijn.

Koffie is een luxeproduct
Het zijn moeilijke tijden voor veel mensen: niet iedereen profiteert van de goed draaiende economie in Nederland. Duizenden gezinnen leven onder de armoedegrens. Gelukkig kan de voedselbank een aantal van deze mensen ondersteunen met een wekelijks voedselpakket, maar daar zit maar heel af en toe koffie bij. Koffie lijkt een luxeproduct, maar je kunt je voorstellen dat juist klanten van de voedselbank wel een moment van ontspanning kunnen gebruiken. Een pak koffie in het pakket is een klein gebaar, maar wordt zeer gewaardeerd.

Verzamelboxen
De Odd Fellows en de Lionsclub nemen de praktische kant van de inzameling voor hun rekening. Geef je D.E.-waardepunten dus hun waarde en stel deze ter beschikking aan de voedselbank Steenwijkerland! De bonnen kunnen tot en met 31december worden ingeleverd. Het is de bedoeling dat vóór of in het eerste weekend van december verzamelboxen worden geplaatst in de volgende winkels:
Steenwijk: Hema, Jumbo, Supercoop en Albert Heijn in het centrum en in de wijk Oostermeenthe
Blokzijl: Coop;
Giethoorn: Plus
Oldemarkt: Coop
Steenwijkerwold: bakkerij Muis
Tuk: Attent
Vollenhove: Coop