Frouwkje Zijlstra en Klaas Wijnberg met hun
Frouwkje Zijlstra en Klaas Wijnberg met hun Foto: Aangeleverd

Maak er een feestje van met je hond

· leestijd 1 minuut Algemeen

OLDEMARKT - Frouwkje Zijlstra is een hondentrainer. In deze column vertelt zij zelf over haar werk.

De afgelopen jaren zijn er een hoop nieuwe hondenbezitters bij gekomen. Het is natuurlijk ook wel heel geweldig, een hond als huisgenoot. Maar niet iedere hondenbezitter kan er optimaal van genieten. Soms pakt het anders uit dan de verwachting; echt contact met de hond is er niet, de hond trekt aan de lijn of gaat er vandoor zodra de lijn eraf gaat. Toch werd de puppycursus met goed gevolg afgerond en je kreeg een heus diploma om in te lijsten. Maar waarom valt het leven met de hond dan toch tegen, waarom is er gedoe?

Samenwerking
De meeste hondenscholen werken nog steeds controle gericht, het gaat om gehoorzaamheid.
Een hond is echter veel meer dan lig, zit, af en blaf niet. Als je gaat werken vanuit relatie, dan ga je uit van samenwerking (dat is toch ook wat je wilde?). Het zoeken naar de samenwerking is een ontzettend leerzame weg, waarbij je voornamelijk naar je zelf leert kijken en waarbij jij moet veranderen. Want als je doet wat je deed, krijg je wat je had.

Workshops
Als Klaas Wijnberg Company trainer kan ik je hierbij helpen, mijn naam is Frouwkje Zijlstra en ik geef op diverse locaties workshops. Samen gaan we op pad, jij met jouw hond en ik neem mijn stabij Oeds mee. Tijdens de wandeling nemen we door waar jij tegen aan loopt en leer ik je relatiegericht werken. Ben jij klaar voor de verandering? Het leven met een hond hoort namelijk een feestje te zijn!

Meer informatie: www.klaaswijnbergcompanyoldemarkt.nl facebook:@klaaswijnbergcompanyoldemarkt

Afbeelding
Nieuwe jassen voor jeugdleiders en jeugdtrainers van FC Oldemarkt Sport 9 uur geleden
Afbeelding
Op 14 april gaat Aangepaste dienstregeling RRReis in Steenwijkerland 11 uur geleden
De selectie van Oranje Zwart in 2022
Voetbalvereniging Oranje Zwart viert 75 jarig jubileum Sport 23 uur geleden