Verkoper Harmen van Veen in de nieuwe showroom
Verkoper Harmen van Veen in de nieuwe showroom Foto: Hilda Knol

Brouwer4U voor overkappingen, kunststof kozijnen en pelletkachels

· leestijd 2 minuten Algemeen

STEENWIJK – Het is nog hartje winter, maar toch is het nu de tijd om je te oriënteren op een terrasoverkapping bij Brouwer4U. Wie rekening houdt met de levertijd, geniet in de zomer van een schaduwrijke plek. Het Steenwijkse bedrijf is trouwens ook het adres voor kunststof kozijnen, carports en pelletkachels.

Terrasoverkappingen verkoopt Brouwer4U in zowel aluminium als houten uitvoeringen. Veel klanten kiezen volgens eigenaar Kristian Brouwer voor een terrasoverkapping met aluminium staanders omdat deze onderhoudsarm zijn. Aluminium overkappingen worden meestal tegen de achtergevel van de woning aangezet.” Het dak van de terrasoverkapping kan uitgevoerd worden in polycarbonaat met zonwerende werking. 

Een andere optie is glas. Het voordeel daarvan is dat het een helder zicht biedt op de tuin. Het is mogelijk om op het glas zonwering te plaatsen en verlichting in de vorm van ledspotjes. Wie de overkapping van glazen wanden of sliding doors voorziet, kan de overkapping afsluiten en creëert zo een fraaie tuinkamer.

Douglashout
De houten overkappingen en bergingen van Brouwer4U zijn uitgevoerd in het duurzame en kwalitatieve Douglashout. Deze houtsoort is onderhoudsarm. Desgewenst kan het bedrijf overkappingen leveren met een rieten dak. Andere dakbekledingen waaruit de klant kan kiezen zijn dakpannen, singels en dakpan profielplaten. Terrasoverkappingen zijn verkrijgbaar vanaf 3 tot wel 20 meter lang of zo lang als je wenst. De diepte varieert van 2 tot 6 meter. Brouwer4U kan een terrasoverkapping verder aankleden en uitbreiden met zijwanden, schuifdeuren, schuttingen, zonwering, vlonders, verlichting en warmtelampen. Het bedrijf kan zelfs zorgen voor bestrating.

Energie en geld besparen
Brouwer4U verkoopt kozijnen van het kwaliteitsmerk Select Windows. “Als je oude kozijnen in ramen en deuren vervangt door kunststof kozijnen en deze voorziet van HR++ of tripple glas, kun je veel energie en dus geld besparen,” adviseert Kristian. Select Windows heeft een breed assortiment kozijnen. Je kunt kiezen uit maar liefst 150 verschillende kleuren met een houtnerf, matte of metallic structuur. Kunststof kozijnen van het type Ligna hebben bovendien dezelfde uitstraling als houten kozijnen: warm en levendig.

Bescherm je auto met een carport
Brouwen4U levert verder boogcarports en carports met een plat dak. Als stellage kun je kiezen uit Douglashout of aluminium. Het dak kan uitgevoerd worden met polycarbonaat of glas. Dakleer wordt niet meer zo vaak toegepast, EPDM daarentegen wel. Deze kunststof heeft als voordeel dat het is opgebouwd uit één stuk en dus geen naden heeft, waardoor lekkages voorkomen kunnen worden. De monteurs van Brouwer4U kunnen de carport vrijstaand of vast aan de woning monteren. Het is ook mogelijk om de carport te voorzien van zijwanden.

Comfortabele warmte
“Wie voor een pelletkachel kiest, geniet van een comfortabele warmte,” vertelt Kristian. Hij legt uit dat een pelletkachel een moderne verbrandingskachel is. Bijkomende voordelen hiervan zijn de optimale verbranding, het hoge rendement en de milieuvriendelijke werking. “Met deze vorm van verwarming bespaar je dus op je energieverbruik en valt je energierekening lager uit.” In de volautomatische computergestuurde pelletkachel worden pellets verbrand. Dit zijn korrels van geperst zaagsel, die in zakken van 10 kilo bij Brouwer4U te koop zijn. Een pelletkachel is eenvoudig te bedienen. Dat kan tegenwoordig ook op afstand met een app op een mobiele telefoon. Klanten kunnen kiezen uit verschillende modellen van zowel Italiaans als Nederlands fabricaat met een bekleding van keramiek of speksteen. Edilkamin, MCZ en Artel zijn de merken van Brouwer4U.

Contact
Brouwer4U is gevestigd aan Korte Baan 20 in Steenwijk. In de showroom staan meerdere modellen kozijnen, overkappingen en pelletkachels. Het bedrijf levert bovendien maatwerk en heeft ervaren medewerkers in dienst die de producten deskundig kunnen plaatsen. Meer informatie: www.brouwer4u.nl of telefoon: 0521-764040.

Afbeelding
Automobilist gewond na aanrijding met trekker aan de Jan van Nassauweg in Giethoorn Met tien foto's 14 uur geleden
Charity Oppers (rechts) en Paula Bierma
Gratis training Samen Dementievriendelijk in Vollenhove Steenwijkerland 15 uur geleden
Afbeelding
Op maandag Workshop Fiets- en wandelapp Fietsknoop in Bibliotheek Steenwijk Steenwijk Insta-Dekop 16 uur geleden
Henk Holterman
Henk Holterman neemt afscheid van zijn werkzame leven bij Het Eethuisje van Kringloopwinkel Steenwijk Steenwijkerland 17 uur geleden
Frans en Jannie de Groot zijn beiden heel actief bij ANBO-PCOB Steenwijk -
PCOB Steenwijk is 40 jaar: 'Je kunt nog veel als je ouder bent' Steenwijk 19 uur geleden
Afbeelding
Ondernemers Steenwijk Vestingstad houden winactie voor Moederdag Steenwijk 21 uur geleden
Sjef Damhuis houdt zijn lezing in Hoogthij
Lezing Sjef Damhuis over nazi-terreur in Steenwijk: MFC Hoogthij met 200 bezoekers twee keer uitverkocht Steenwijkerland 2 mei, 07:30
Afbeelding
Oldtimer Festival Vollenhove is op zaterdag 11 mei Steenwijkerland 1 mei, 17:05
Afbeelding
Controle op waterkwaliteit zwemplassen van start Algemeen 1 mei, 15:30