Afbeelding
Logo Eindeloos

Toneelgroep Ons Genoegen Blokzijl maakt doorstart met voorstelling Eindeloos!

Algemeen

BLOKZIJL - De voorstelling ‘Eindeloos’ van toneelvereniging Ons genoegen uit Blokzijl is op 21 en 22 mei 2022 te zien in Rabo Theater De Meenthe. Met succes is achter de schermen gewerkt aan een doorstart van het project, dat in 2020 en 2021 vanwege Corona geen doorgang kon vinden. 

Er is door Ons Genoegen een nieuwe groep gevormd, met nieuwe acteurs en spelers van het eerste uur, die de langste staking ooit theatraal op de planken gaan brengen. De regie wordt verzorgd door Josephina Bakker en Wijnand Oosterhof.  De muzikale leiding is in handen van Lucie de Lange. De repetities zijn inmiddels, in Blokzijl, weer van start gegaan. Het management van de voorstelling is overgenomen door het theater.

Langste staking
‘Eindeloos’ is een toneelvoorstelling met muzikale elementen en is gebaseerd op de langste staking die ooit in Nederland (in Blokzijl) heeft plaatsgevonden en maar liefst 843 dagen duurde. Werknemers van de ‘Stoom-Houtzagerij en Schaverij’ van de gebroeders Loos gingen destijds in staking omdat 7 werknemers lid werden van de Nederlandse Vereniging van Fabrieksarbeiders. Dit tot groot ongenoegen van de directie.

Kaartverkoop
In 2020 en in 2021 lukte het door de toen geldende maatregelen niet de voorstelling te spelen. Gezien het unieke onderwerp en alle energie die er al in het project was gestoken, was niet spelen voor alle betrokkenen geen optie. Binnen anderhalve maand werd een doorstart gemaakt. De kaartverkoop is inmiddels weer opgestart via www.demeenthe.nl

Afbeelding
Zomerse Exoten-Expeditie voor jongeren in Nationaal Park Steenwijkerland 2 uur geleden
Jannie Mol bij de huldiging 65 jaar lid, Jannie Baas (links) en Marie Strating -
Vrouwen van Nu Polder II/Steenwijkerwold viert 75-jarige jubileum in de Proefkolonie Steenwijkerland 4 uur geleden
De nieuwe trainer Peter Joustra -
Dubbelinterview: Peter Joustra volgt Hans Nijmeyer op als trainer van DIOS Sport 5 uur geleden
Henk Holterman
Henk Holterman neemt afscheid van zijn werkzame leven bij Het Eethuisje van Kringloopwinkel Steenwijk Steenwijkerland 23 uur geleden
Frans en Jannie de Groot zijn beiden heel actief bij ANBO-PCOB Steenwijk -
PCOB Steenwijk is 40 jaar: 'Je kunt nog veel als je ouder bent' Steenwijk gisteren
Afbeelding
Ondernemers Steenwijk Vestingstad houden winactie voor Moederdag Steenwijk 2 mei, 13:31