Afbeelding
Logo De Meenthe

‘Eindeloos’ wellicht toch op de planken!

· leestijd 1 minuut Cultuur

BLOKZIJL - Toneelvereniging Ons Genoegen uit Blokzijl en Theater De Meenthe uit Steenwijk gaan samen proberen om het theaterstuk 'Eindeloos' op de planken te brengen.

De toneelvereniging Ons Genoegen uit Blokzijl bedacht in 2019 een geweldig plan. Lang geleden was de langste staking die ooit in Nederland heeft plaatsgevonden in Blokzijl. Bij houtzagerij en schaverij Loos en Zoon staakten ze 843 dagen lang omdat zeven arbeiders lid werden van de Nederlandse Vereniging van Fabrieksarbeiders. Dat zag de directie niet zitten. Een prachtig vergeten verhaal dat verteld moet worden. Maar corona gooide roet in het eten want in 2020 kon niet gespeeld worden en ook de nieuwe datum in 2022 ging niet door. Voor een toneelvereniging een ramp.

'Zonde om op de plank te laten liggen'
Vanaf de eerste dag was Rabo Theater De Meenthe betrokken bij het project en geïnteresseerd in het onderwerp en in de toneelvereniging die anders dan vele andere toneelvereniging het de afgelopen jaren heeft aangedurfd met moderne en spraakmakende voorstellingen te komen. “Het is artistiek en inhoudelijk zonde om het op de plank te laten liggen,” aldus Han Evers, directeur van De Meenthe. “Het is ook onze taak daar waar we kunnen helpen als theater in het amateurwerkveld dat te doen."

Bijeenkomst
In januari wil het theater samen met Ons Genoegen gaan proberen de voorstelling alsnog te produceren. Het script wordt nog eens tegen het licht gehouden en er komt een nieuwe uitvoerend regisseur. Wanneer corona het toelaat wordt er eind januari een bijeenkomst belegd in Blokzijl voor geïnteresseerden die willen meespelen in 'Eindeloos'. In februari starten dan de repetities om eind mei de voorstelling te spelen.

Kemphaan
Vogel excursie Gaasterland op zaterdag 4 mei 2024 Algemeen Ingezonden 3 mei, 14:42
Afbeelding
Zomerse Exoten-Expeditie voor jongeren in Nationaal Park Steenwijkerland 3 mei, 14:00
Jannie Mol bij de huldiging 65 jaar lid, Jannie Baas (links) en Marie Strating -
Vrouwen van Nu Polder II/Steenwijkerwold viert 75-jarige jubileum in de Proefkolonie Steenwijkerland 3 mei, 12:00
De nieuwe trainer Peter Joustra -
Dubbelinterview: Peter Joustra volgt Hans Nijmeyer op als trainer van DIOS Sport 3 mei, 10:42
De tuin aan de Van Goghstraat
Tuincafé op zaterdag 4 mei in Steenwijk-West Steenwijk 3 mei, 08:00
Afbeelding
Automobilist gewond na aanrijding met trekker aan de Jan van Nassauweg in Giethoorn Met tien foto's 2 mei, 20:57