Op het terras genoten 55 mensen van de proeverij.
Op het terras genoten 55 mensen van de proeverij. Foto: Vitaal Wilhelminaoord e.o.

Gezellige proeverij van Vitaal Wilhelminaoord smaakt naar meer

Algemeen

WILHELMINAOORD - Op het terras van Ons Dorpshuis genoten 55 mensen vrijdag 17 juni van de Proeverij van Vitaal Wilhelminaoord e.o. De proeverij was zo’n succes dat er waarschijnlijk een vervolg op komt.  

Chef Rennie Veenstra van Rennie Gezond & zo maakte vijf gangbare en betaalbare maaltijden, die lekker en makkelijk te maken zijn, maar met minder zout, vet en vlees en met meer verse groente, kruiden en gezonde vetten. De aanwezigen konden proeven van onder andere courgettesoep, pizza met een bloemkoolbodem of volkoren bodem en een vegetarische lasagne met spinazie. “Met mijn mobiele keuken wil ik het belang van gezonde voeding en beweging stimuleren door op locatie te koken”, zegt Veenstra. “Ik wil laten proeven dat je heel makkelijk gezondere maaltijden kan bereiden. De presentatie en het gezellig samen aan tafel eten, vind ik hierin ook erg belangrijk. Ik hoop mensen te inspireren om bewuster met voeding om te gaan.”

Boekje met recepten en tips

De Werkgroep Vitaal Wilhelminaoord e.o. bestaat uit inwoners, lokale partners en organisaties die inwoners van Wilhelminaoord, Frederiksoord en Nijensleek wil stimuleren naar een gezondere leefstijl. Naast beweging en ontspanning, valt er ook veel te winnen met betere voeding. Daarom organiseerde Vitaal Wilhelminaoord deze proeverij. De uitnodiging was meteen het receptenboekje met de vijf recepten en handige tips. Het boekje is online te bekijken op www.westerveldverbonden.nu.

De proeverij was zo’n succes dat er waarschijnlijk een vervolg op komt. Misschien een lunch editie of samen met een leuke activiteit. Ideeën of meer info, mail met Beweegcoach Kim ten Klooster: k.tenklooster@gemeentewesterveld.nl.

Er kwamen 55 mensen naar de proeverij.
Gezonde pizza.
Het winnende vrouwenteam, vlnr: Angelica Braam, Natasja Bolt, Hilda Knol, Tiny Landman, Saskia Kasma, Miranda Bastiaans en Carolien Stuurman
Oldstars vrouwen VV Steenwijk winnen toernooi Heracles Almelo, mannen worden derde in Irnsum Sport 3 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe jassen voor jeugdleiders en jeugdtrainers van FC Oldemarkt Sport 3 uur geleden
Afbeelding
Op 14 april gaat Aangepaste dienstregeling RRReis in Steenwijkerland 5 uur geleden