Twee Recht Twee Averecht
Twee Recht Twee Averecht Foto: Aangeleverd

Twee Recht Twee Averecht uitverkocht in De Meenthe, extra voorstelling op 31 mei

· leestijd 3 minuten Algemeen

STEENWIJK – Komende week te zien in Rabo Theater De Meenthe: Bauke Bakker, Sybe Schaap, Maarten Spanjer, De verleiders, Daphne Gakes, Twee Recht Twee Averecht, Ralph de Jong, He wie zit er op de wc op de wc en Vuur en Vlam.

Bauke Bakker
De voorstelling ‘A tribute to Sting & The Police’ van Bauke Bakker & The Soul Cages is te zien op woensdag 29 maart, aanvang 20.00 uur. Podiumbeest Bauke Bakker van Her Majesty is de best zingende drummer van Nederland. Met The Soul Cages brengt hij een majestueus eerbetoon aan de muziek van Sting en The Police. Bauke laat horen hoe hij als drummer beïnvloed is door Stewart Copeland en als zanger door Sting: “Wie de fenomenale zang van Sting en het razendknappe drumwerk van Stewart Copeland combineert in één persoon is een fenomeen.” (De Gelderlander)

Sybe Schaap
De lezing van Sybe Schaap over het burgerschap is te zien op woensdag 29 maart, aanvang 20.00 uur. Burg erschap gaat om meer dan nationaliteit en kiesrecht. Het gaat ook om betrokkenheid bij de democratie en vertrouwen in de rechtsstaat. Het verwerven van een volwaardig burgerschap was een drijvende kracht achter onze moderne emancipatiebewegingen. Het ging om de volwaardige rechtsgelijkheid van allen en algemeen geldende waarden en grondrechten.

Maarten Spanjer
De lezing van Maarten Spanjer is te zien op woensdag 29 maart, aanvang 20.15 uur. Maarten Spanjer (1952) is schrijver en debuteerde in 1986 met zijn verhalenbundel ‘Eigen Schuld’, waarin hij op tragikomische wijze zijn roomse jeugd in Amsterdam beschreef. Het boek werd lovend ontvangen en was dan ook een succes. Naast schrijver is Spanjer acteur en televisiemaker en ook is hij een jaar profvoetballer geweest. Als acteur speelde hij o.a. in films als ’Spetters’ en ‚De Kameleon’ en met het televisieprogramma ’Taxi’ won hij de Gouden Roos van Montreux.

De Verleiders
De voorstelling ‘Door de bank genomen’ van De Verleiders is te zien op donderdag 30 maart, aanvang 20.00 uur. In 2014 verrasten DE VERLEIDERS vriend en vijand met een ongekend scherpe aanval op het geldstelsel en de banken. Sindsdien is iedereen ervan overtuigd: Minder macht voor de commerciële banken! Er was een steen in de vijver gegooid… Door de bank genomen: 10 jaar later geeft een kritische blik op onze tijd in een twee uur durende rollercoaster aan feiten, analyses, grafieken en mini-colleges. Zoals altijd met humor. Bijtende humor.

Daphne Gakes
De voorstelling ‘Ik, Daphne Gakes’ van Daphne Gakes is te zien op donderdag 30 maart, aanvang 20.15 uur. Met behulp van haar moeders dagboeken vraagt Daphne zich af hoe ze moet leven. Wild - vol seks, drugs en rock & roll - of kalm - met rust, reinheid en regelmaat? In een daverende coming-of-ageroman neemt Daphne Gakes je mee naar deze cruciale momenten in haar leven. Is ze vrijgevochten en stoer of bang om te kiezen? En als alles mogelijk lijkt, wie stelt er dan de grens?

Twee Recht Twee Averecht
De voorstelling ‘Valse Trek’ van Twee Recht Twee Averecht is te zien op vrijdag 31 maart en zaterdag 1 april, aanvang 20.00 uur. Deze voorstellingen zijn uitverkocht. Geïnteresseerden kunnen zich op de wachtlijst plaatsen. Er is een extra voorstelling op woensdag 31 mei.

Ralph de Jong
De voorstelling van Ralph de Jong en band is te zien op zaterdag 1 april, aanvang 20.15 uur. Ster gitarist Tim Birkenholz, drummer Elmore James van Dodewaard en bassist Nico Heilijgers die beiden ook zingen. Ralph vervult de rol van leidend zanger en gitarist. Ralph zingt speelt zijn eigen liedjes in deze twee uur durende show met gegarandeerd kippenvel, mogelijk traantjes maar ook vooral heel veel plezier. En het speelplezier zal van het podium stralen recht uw hart in.

Hé wie zit er op de wc? 2+
De kindervoorstelling ‘Hé wie zit er op de wc’ is te zien op zondag 2 april, aanvang 11.00 uur. Wie kent ze niet? De hilarische prentenboeken Hé, wie zit er op de wc? en Retteketet! We gaan nog niet naar bed! van Harmen van Straaten. Twee boeken vol humor waarin een jongetje ons meeneemt in zijn wereld van knuffels, die heel nodig naar de wc moeten en allerlei gekkigheden verzinnen om maar niet naar bed te hoeven.

Vuur & Vlam
De dansvoorstelling ‘Born Identity’ van Vuur & Vlam is te zien op dinsdag 4 april, aanvang 20.00 uur. De dansvoorstelling Born Identity gaat over deze zoektocht naar identiteit. Er is mooie rol weggelegd voor Stanley Burleson (o.a. bekend als musicalster) De muziek wordt gecomponeerd door het producersduo Seven League Beats dat bestaat uit Rob Peters en Dries Bijlsma. Zij werkten o.a. samen met Typhoon, Kenny B en Blof.

Nog meer te zien: Nu ik je zie op 5 april. Alex Roeka op 5 april. Gerard Rutger Buisman op 6 april. Checkpoint Charlie op 6 april. Teun van Elzen op 6 april. Bootleg Sixties op 8 april. Gitta Sluijters op 11 april. De Scheepjongens van de Bontekoe op 12 april. Titia Ex op 12 april. Back to the Country op 13 april. Undercover World of Rock (De Buze) op 14 april. Francis Broekhuizen en Dominic Seldis op 14 april. Jay Francis op 15 april. Theatergroep op Woensdag op 15 & 16 april. Erik Scherder en Jan Vayne op 16 april. Tamara Tol op 19 april.

Bauke Bakker
De Verleiders