Notaris B. Lever (links) en voorzitter Jan Gelderloos
Notaris B. Lever (links) en voorzitter Jan Gelderloos Foto: Johan Logtenberg

Senioren FNV informeren zich over Testament en Erfrecht

Algemeen

MEPPEL - ‘(Levens)Testament en Erfrecht’ is het thema van de middag die FNV Senioren Zuidwest Drenthe – Noordwest Overijssel voor haar leden heeft georganiseerd. Meer dan 60 personen bezochten de bijeenkomst op 17 oktober in De Poele. 

Voorzitter, Jan Gelderloos gaf aan dat het thema van de middag is ‘Levens testamenten- volmachten – erven en schenken’. Hij schetste in het kort hoe de afdeling het een en ander in het werkgebied organiseert. “Op het afdelingskantoor in Meppel worden op de eerste en derde woensdagavond van de maand spreekuren gehouden waar tal van onderwerpen aan de orde komen. Ook voor belastingformulieren en het aanvragen van zorg- en huurtoeslag kan men daar terecht. En op de tweede en vierde donderdag van de maand is er een vrije inloop, waar ze u de weg wijzen naar een mogelijke oplossing. Het werkgebied van FNV ZW Drenthe – NW Overijssel betreft de gemeenten De Wolden, Meppel, Steenwijkerland en Westerveld.”

Na deze uiteenzetting gaf Gelderloos het woord aan notaris mr. B. Lever. Hij ging in op onder andere wettelijke vererving, voordelen van een testament, het laten beoordelen van het testament, hogere zorgbijdrage, voorkomen van problemen, mogelijkheden van schenken, vrijstelling van schenkbelasting en vrijstelling erfbelasting en tot slot het levenstestament/volmacht. De leden kregen daarna de gelegenheid om persoonlijke vragen aan de notaris te stellen. 

Afbeelding
Bewonersbijeenkomst Theaterspektakel Kaatje bij de Sluis in Blokzijl Cultuur 18 mei, 16:00
Femke Welvaadt-Middelplaats -
Femke Welvaadt-Middelplaats: 'Inwoners niet als klant zien, maar als inwoners' Column 18 mei, 14:00
Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Drenthe en Overijssel Algemeen 18 mei, 12:00
Afbeelding
Uitnodiging 'Brandweerheld' voor Jonge mantelzorgers op 1 juni! Steenwijkerland 18 mei, 10:00
Breek door je Bubbel
VSBfonds ondersteunt verbindende ideeën met impuls 'Breek door je Bubbel' Algemeen 18 mei, 08:00
Afbeelding
55ste editie Wielerspektakel Steenwijk Sport 17 mei, 20:35