Groot Mannenkoor Noord-Nederland
Groot Mannenkoor Noord-Nederland Foto: Meta Siahaan

Passie- en Paasconcert Noord-Nederlands Gemengd Koor en Groot Mannenkoor Noord-Nederland op 16 maart in Steenwijk

· leestijd 1 minuut Algemeen

STEENWIJK - Het Noord-Nederlands Gemengd Koor onder leiding van Harold Kooij en het Groot Mannenkoor Noord-Nederland onder leiding van Martin Mans bundelen hun krachten tijdens het Passie- en Paasconcert. Het concert vindt plaats op zaterdag 16 maart in de Grote Kerk.

Beide koren hebben een flink ledental en vullen een groot vak onder het hoofdorgel. Aan het orgel zit de bekende organist Hugo van der Meij die ook de vleugel bespeelt. Naast zijn begeleiding brengt hij enkele improvisaties ten gehore. Overigens omlijsten de dirigenten eveneens de zang van elkaars koren en versterken daarbij Hugo van der Meij. Het programma bevat een variatie aan geestelijke liederen, spirituals en klassieke muziek. Te denken valt aan titels als: ‘’t Is Middernacht’, ‘Boven de sterren’, ‘Zie de Zon’, ‘U zij de Glorie’ en ‘Eli, Eli, Lama Sabachthani.’ Er is ook samenzang waarbij de luisteraar zijn stem kan laten horen! De koren versterken elkaar in ‘Händels Dank sei Dir Herr’. Het concert biedt de luisteraar enkele uren ontspannen genieten van zang in instrumentale muziek in een monumentale kerk. 

Over Groot Mannenkoor Noord-Nederland en het Noord-Nederlands Gemengd Koor

Het projectkoor GMNN is uitgegroeid tot een hechte groep zangers met een vaste kern van deelnemers. De mannen komen voornamelijk uit de noordelijke provincies en daarnaast reist een groep van tien zangers vanaf Texel naar de repetities en de concerten. De gedreven mannenkoordirigent Martin Mans vormt een geheel van de stemmen en laat enkele koorsolisten er bovenuit springen. Het koor werkt op projectbasis en is bedoeld voor mannen die meer willen zingen naast het lidmaatschap van hun reguliere koor. Ook voor zangers met onregelmatig werk is het zingen op projectbasis aantrekkelijk. 

Het NNGK is een gemengd koor dat eveneens op projectbasis werkt. De zangers en zangeressen worden in enkele repetities klaargestoomd voor concerten in grote kathedrale kerken. De bekende pianist/dirigent Harold Kooij heeft de muzikale leiding en haalt het beste uit de stemmen naar boven. 

Aanvang: 15.00 uur. Toegang € 15. Kaartverkoop via www.martinmans.nl of 06-25391903. Lokale voorverkoop van kaarten bij Bloemisterij Gaal, Gasthuisstraat 10-12 in Steenwijk.

Groot Mannenkoor Noord-Nederland
Martin Mans
Cliënten en begeleider aan de slag in de keuken van De Otterskooi
Jonge mensen met dementie koken voor familieleden in Restaurant De Otterskooi Steenwijkerland 23 uur geleden
De Oldenhof
Tuinieren op De Oldenhof bovenal gezond en gezellig: Stichting zoekt vrijwilligers Steenwijkerland gisteren
Jeroen en Heleen Kiewiet en hun twee kinderen
Caterent Catering & Verhuur betrekt bedrijfspand aan de Eeser Gaard Partnerbijdrages Insta-Dekop 15 mei, 12:02