Daan Dedden
Daan Dedden Foto: Aangeleverd

Met zes foto’s: In the Picture deel 19: barbecuespecialist Daan Dedden uit Willemsoord

· leestijd 1 minuut Column Insta-Dekop

In deze rubriek komen bijzondere personen aan het woord. Hilda Knol interviewt dit keer barbecuespecialist Daan Dedden (18) uit Willemsoord.

Wie ben je? 

Mijn naam is Daan Dedden. Ik woon nog bij mijn ouders thuis in Willemsoord aan de Kon. Wilhelminalaan, waar mijn vader een metaalconstructiebedrijf heeft. 

Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik volg de mbo-opleiding vestigingsmanager groothandel en hoop in de toekomst mijn vader op te volgen. Daarnaast heb ik een eigen bedrijf dat barbecues produceert, die Bighawk heten. Samen met mijn vader heb ik deze barbecue ontwikkeld, die geheel van cortenstaal is gemaakt. Dat geeft een mooie roestige uitstraling, zonder dat de barbecue roest. Op onze site kun je zes modellen zien, waarvan er drie zijn voorzien van wielen. Ze zijn houtgestookt, wat een heerlijke smaak aan het vlees geeft. Ook zijn we een cateringbedrijf. Mijn vriend Gerben Jans van Jans Vlees in Vinkega levert het vlees. Samen met een groep van 15 vrienden verzorgen wij de barbecue voor groepen familieleden, vrienden en bedrijven en voor evenementen en kerstmarkten. We kleden ze mooi aan en serveren luxe stukken vlees, worst en broodjes hamburger.  In 2024 verwachten we 50 tot 100 barbecues te verkopen. 

Hoe kwamen jullie op het idee?

Mijn vader heeft tien jaar geleden de eerste barbecues gemaakt. Eind 2023 heb ik een nieuw ontwerp gemaakt en met een nieuwe naam en marketing in de markt gezet. Het is nu een goed lopend product, want er zijn niet zo veel serieuze aanbieders, wel prijsvechters. Het is goede handel en op de planning staan dit jaar al al heel wat leuke projecten voor barbecues van grote merken. Ook zijn we al op het bedrijfsfeest van Novon Schoonmaak geweest van Elbert-Jan Hesse en op meerdere kerstmarkten. Elk weekend hebben we wel een barbecue en soms zelfs twee of drie.

Hoe kan ik jullie boeken?

Zie: www.bighawk.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
De hulptroepen van Daan
Aanvallende actie van Jason Huisman
Update: Olde Veste wint laatste competitiewedstrijd tegen Alcides met 3-1 Met foto- en videoverslag 16 uur geleden
Bas Nijhuis
Bas Nijhuis volgt Overijsselse Olympische sporters in eigen Oost-serie 'Bas naar de Spelen' Sport 17 uur geleden
Diner en Blanc
Laatste kaarten in de verkoop Diner en Blanc Steenwijk 19 mei, 18:33