Nathalie Baartman komt op 18 november naar De Meenthe
Nathalie Baartman komt op 18 november naar De Meenthe Foto: Aangeleverd

Voorstellingen De Meenthe vanaf 18 november

· leestijd 1 minuut Cultuur

STEENWIJK – In de week vanaf 18 november komt in Rabo Theater De Meenthe: Nathalie Baartman, Ton Kas, Ya, dat is iets Indisch, Harrie Jekkers, Kunstlezing Bruno Doedens en Ron Muijzer.

Nathalie Baartman
Nathalie Bartman snakt naar het oude normaal. Dat we gewoon iemand kunnen aanraken, knuffelen en omhelzen. Op handen en voeten snakte de comédienne door het gras. Reikhalzend. Zoekend. Snakkend naar de dag dat alles weer als vanouds gaat. De voorstelling ‘Snak’ van Nathalie Baartman is te zien op donderdag 18 november, aanvang 20.15 uur.  

Ton Kas
De beste fragmenten uit de eerdere drie shows gaan in de voorstelling ‘Best of...’ de revue nog eens passeren. Maar dan anders verpakt en aangevuld met kersvers materiaal, want dit wordt een compleet nieuwe show. Ton Kas grapt voor de sterke maag. De voorstelling ‘Best of…’ van Ton Kas is te zien op vrijdag 19 november, aanvang 20.00 uur. 

 Ya, dat is iets indisch
Na het overweldigende succes van de eerste reeks optredens gaat cabaretier Ricky Risolles, wereldberoemd onder de Indo’s en Indo-lovers, door het land met zijn langverwachte theatershow ‘Ya, dat is iets Indisch…’. Door middel van veel grappen, verhalen, Wieteke van Dort en topmuzikanten, zal Ricky zijn kijk op zijn Indisch-zijn laten horen aan eenieder die ‘gila’ (gek) genoeg is om te luisteren. De voorstelling ‘Ya, dat is iets Indisch’ met Ricky Risolles & Wieteke van Dort is te zien op zondag 21 november, aanvang 14.00 uur.

Harrie Jekkers
In Achter de Duinen vertelt Jekkers middels liedjes en conferences over zijn Haagse jeugd. Over zijn Hagenese vader die hield van ADO, klaverjassen en bier en over zijn Haagse moeder die meer Hagenaer was dan Hagenees en die haar zoon de liefde bijbracht voor de iets meer verheven dingen van het leven. Maar de voorstelling zal niet blijven steken in nostalgie over de veilige vijftiger jaren toen vader nog zorgde voor brood op de plank dat door moeder werd besmeerd, belegd en in vier stukjes werd gesneden. De voorstelling ‘Achter de duinen’ van Harrie Jekkers is te zien op woensdag 24 november, aanvang 20.15 uur. 

Kunstlezing Bruno Doedens
Landschapskunstenaar Bruno Doedens studeerde aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam, specialisatie landschapsarchitectuur. Bij al zijn tijdelijke landschappen staan de verbeelding en de sociale en culturele waarden centraal. De kunstlezing van Bruno Doedens is te zien op woensdag 24 november, aanvang 20.15 uur.

Ron Muijzer
Ron Muijzer (1952), mens- en taalwetenschapper, heeft culturele antropologie gestudeerd in Nijmegen. Ron is op vele terreinen actief en doceert filosofie aan de volksuniversiteit en vrije academie. Hij heeft 30 jaar ervaring in organiseren en begeleiden van filosofiecursussen. De lezing van Ron Muijzer bij het Filosofisch Café is op woensdag 24 november, aanvang 20.15 uur. 

 Meer informatie over deze en andere voorstellingen en kaartverkoop: www.demeenthe.nl of telefoon 0521-514004.

Afbeelding
Bijzondere pennen stelen de show in Bibliotheek Giethoorn en Oldemarkt Steenwijkerland 7 uur geleden
 Jaydy Schonewille en Jolijn Liezen
Finales op Olympische kwalificatietoernooi voor zwemmers Steenwijk '34 Sport 7 uur geleden
Afbeelding
Woningcorporaties geven antwoord op jouw vragen: Thema-avond georganiseerd door GroenLinks en PvdA Steenwijk 9 uur geleden
Afbeelding
Oscarwinnaar 'The Zone of Interest' bij Filmhuis Steenwijk Cultuur 13 uur geleden
Afbeelding
Koopjes in Steenwijk tijdens Zendemarkt en Voorjaarsbraderie: Voorjaarsbraderie uitgebreid met reuze klimattractie en glijbaan op de Markt Steenwijk 15 uur geleden
Sandra Lampe en Ronnie Venema
Voetbalvereniging d' Olde Veste '54 sluit met SC Heerenveen overeenkomst Sportief Partnerschap voor de jeugd Sport 18 apr, 20:54