Glasobject gemaakt door Janetta Bron
Glasobject gemaakt door Janetta Bron Foto: Aangeleverd

Expositie in het Kulturhus

Cultuur

In Steenwijkerland is op het gebied van de ‘schone kunsten’ veel te beleven. Regelmatig zal Liesbeth Hermans in deze rubriek hiervan verslag doen. Wie weet zit er een mooie tip bij voor een cultureel uitje lekker dichtbij huis. Heeft u een activiteit voor deze rubriek? Geef het dan door aan redactiedekop@brugmedia.nl.

Een fietstochtje door Giethoorn is altijd de moeite waard. Onverwacht plezierig is een bezoekje aan het Kulturhus, dat op alle werkdagen geopend is. Het gebouw De Eendracht is multifunctioneel, enorm veel instanties en activiteiten vinden er een plek.

Zet gerust even de fiets aan de kant en stap het gebouw binnen voor een aangename pauze, de toegang is gratis. Niet bang wezen, gewoon naar binnen stappen!

Ontmoet de Kunstenaar
Op twee verdiepingen zijn tientallen kunstwerken te bewonderen van heel verschillende kunstenaars, die hier exposeren tot zeven januari. Ammie Elling geeft al haar schilderijen een losse, kleurrijke toets mee. Ze schildert groot én klein, figuratief én abstract, maar altijd vol kleurige nuances. Jannetta Bron tovert met smeltend glas, ook bij haar glasobjecten schitteren de kleuren en grillige vormen je tegemoet. Op zondagmiddag 12 december van twee tot vier uur zijn beide kunstenaars in het Kulturhus aanwezig tijdens “Ontmoet de kunstenaar”. Natuurlijk praten zij dan graag over hun werk.

Het Kulturhus timmert flink aan de weg. Kunstcoördinator Lia Gurowitsch zegt: “Ik zie dit als een galerij, en samen leggen wij de lat hier hoog. We willen volgend jaar in juli op het groene Eendrachtsplein een grote buitenkunstmarkt organiseren.”

Een punter in aanbouw op de werf van de familie Schreur
200.000 euro voor nieuw Experience Center in Giethoorn Steenwijkerland 10 uur geleden
Blokkentest
Gratis fittesten voor 55+ers in Steenwijkerland Steenwijkerland 11 uur geleden
Natuurfotograaf Philip Friskorn opent hotel in Sint Jansklooster
Natuurfotograaf Philip Friskorn opent hotel in Sint Jansklooster 15 insectenhotels in Steenwijkerland Steenwijkerland 13 uur geleden
Afbeelding
Met 25 foto's: Examenkandidaten RSG Tromp Meesters tonen hun grote creativiteit met voertuigkeuze bij Gala Steenwijk Insta-Dekop 24 apr, 22:41
Afbeelding
Oorlogsbom op Holtingerveld onschadelijk gemaakt Westerveld Insta-Dekop 24 apr, 21:34
Afbeelding
Biljarters Oldemarkt naar derde ronde Zwaagstratoernooi Sport 24 apr, 20:47

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.