Piepschuim
Piepschuim Foto: Bennink Balkbrug

Nieuwjaarsconcert in De Meenthe

· leestijd 2 minuten Cultuur

STEENWIJK - Op zondag 2 januari 2022 wordt het nieuwe jaar tussen 14.00 uur en 15.00 uur sfeervol ingeluid met het Nieuwjaarsconcert 2022 vanuit Rabo Theater De Meenthe. Dit keer is het online, zonder de warmte van live publiek, maar met evenveel kijk- en luisterplezier. 

Pianist Harold Kooij zorgt samen met drie talentvolle, jonge musici (Victor Beck, Megan van Uffelen en Bente van der Steeg) voor een smaakvolle start van het nieuwe jaar. Daarnaast brengt Theatergroep Piepschuim met hun wonderlijke gedachtekronkels en geraffineerde muziek enkele nieuwe nummers ten gehore. Nieuwjaarswensen zijn er van wethouder van Cultuur Trijn Jongman en burgemeester Rob Bats. Monique de Boer geeft een inkijkje in het programma van De Meenthe en de presentatie van deze middag is in handen van Alko Tolner.

Harold Kooij
Tijdens het nieuwjaarsconcert zal pianist Harold Kooij een concert verzorgen. Zijn repertoirekeuze is breed. Harold is een energieke muzikale duizendpoot die jazz, pop en musical kan combineren met klassieke muziek. Hij kan met recht de best improviserende allround pianist van de regio genoemd worden. Deze muzikant geeft de microfoon door aan een drietal talenten uit de regio: Victor Beck, Megan van Uffelen en Bente van der Steeg.

Victor Beck is veertien jaar oud en woont in Havelte. Al sinds zijn zesde jaar speelt Victor accordeon. In 2019 werd hij met zijn pianospel eerste bij Podium Meppel. Victor heeft geen pianoles gehad en is verder autodidact en gaat dan als volgt te werk: “Ik leer eerst de noten, vooral om te weten waar ik moet beginnen. Als ik dat eenmaal weet, speel ik op gevoel en uit mijn hoofd.” Zijn uitdaging is om zelf muziek te schrijven en te improviseren op zowel accordeon als piano.

Megan van Uffelen (2005) is geboren in Zwolle. Op 7-jarige leeftijd begon ze met harp spelen. In september 2019 werd Megan toegelaten tot de Jongtalent Klas van het ArtEZ conservatorium in Zwolle. Megan houdt van kamermuziek en speelt in het Jeugdsymfonieorkest ‘De Vuurvogel’ (Zwolle). Megan heeft geparticipeerd in een aantal nationale en internationale concoursen waarbij zij diverse (eerste) prijzen in de wacht sleepte en is één van de 5 geselecteerde harpisten die uitgenodigd is voor een ‘International Celebrity Masterclass’ van het Wereld Harp Congres dat zal plaatsvinden in juli 2022 in Cardiff (Wales). 

Bente van der Steeg is 13 jaar en komt uit Genemuiden. In 2021 nam zij deel aan The Voice Kids waar zij het ver schopte. Bente zingt en speelt viool. Haar viooldocent is de meesterviolist Adriaan Stoet, waarbij ze zowel populaire muziekstukken leert spelen als serieuze klassieke muziek en de bijbehorende technieken. Muzikaliteit heeft zij geërfd van haar opa, die zelf niet onverdienstelijk gitaar speelt en zingt. Bente heeft een natuurlijke vrijheid en eigenheid als het gaat over interpretatie en klank. Ook Bente maakt deel uit van het Jeugd Sympfonie Orkest ‘De Vuurvogel’ uit Zwolle.

Het Nieuwjaarsconcert is live te volgen via http://demeentheonline.nl/

Nieuwjaarsbingo
Na het concert is via dezelfde link de Steenwijkerland Nieuwjaars Bingo te volgen, waarbij fantastische prijzen te winnen zijn (o.a. een jaar lang auto wassen bij Kreuze, tweedinerbonnen ter waarde van € 100,00, een Detox pakket en een golden Meenthe ticket). Kaarten zijn, vanaf 29 december, (gratis) online verkrijgbaar via https://iedereenbingo.nl/

Contactgegevens: Rabo Theater De Meenthe, 0521-514004, info@demeenthe.nl

Harold Kooij
Afbeelding

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.