Twee Recht Twee Averecht
Twee Recht Twee Averecht Foto: Aangeleverd

2R2A hervat tour: 26 februari start voorverkoop kaarten

· leestijd 1 minuut Cultuur

WILLEMSOORD - Cabaretgroep Twee Recht Twee Averecht hervat haar tour langs zalen in de regio. De nieuwe voorstelling ‘Valse Trek’ is op vrijdagavond 4 maart, zaterdagavond 5 maart en zondagmiddag 6 maart te zien in De Steen in Willemsoord. De kaartverkoop daarvan is op zaterdagmiddag 26 februari. Liefhebbers van het cabaret dienen er snel bij te zijn, want de geschiedenis leert dat de kaarten als warme broodjes over de toonbank gaan.

Corona heeft de tour van Twee Recht Twee Averecht behoorlijk op zijn kop gezet. In 2020 was de cabaretgroep bestaande uit Alie Stroeve, Janet Marks, Lucina Bolding en Janet van Veen al begonnen met schrijven voor de nieuwe voorstelling. Tot op heden kon ze die nog maar vijf keer opvoeren. “Normaal hebben we al zo’n vijftien keer opgetreden voordat we naar Willemsoord komen, dus dit keer is het extra spannend,” zegt Alie Stroeve. De positieve feedback die het viertal kreeg na de try-out van 8 oktober vorig jaar in het dorpshuis van Oosterstreek, gaf voldoende zelfvertrouwen om de tour te hervatten. “We hadden dertig mensen met verstand van zaken bij de try-out uitgenodigd, waarbij meerderen opmerkten: ‘Dit is jullie beste voorstelling ooit.” De verwachtingen zijn dus hoog gespannen.

Geen nee kunnen zeggen
Als Alie in het kort vertelt waar de nieuwe voorstelling over gaat, laat ze een flyer zien. Daarop staat dat Valse Trek volgens Wikipedia negatieve trek betekent, zoals in een schoorsteen. De vrouwen kennen echter nog meer variaties. “Kortom; daar zijn we weer met onze invliegers, opvliegers en uitvluchten!” vatten ze samen. Zoals het publiek van Twee Recht Twee Averecht gewend is, zit ‘Valse Trek’ ook weer vol met verrassende sketches en prachtige liedjes, die Janet van Veen heeft gemaakt. Zo kunnen de toeschouwers stukjes verwachten die over Alie’s nieuwe liefde gaat: “Onze Aal heeft weer verkering en wij vrijen ook mee,” is een te verwachten zinsnede uit ‘Valse Trek’. Verder komt schaamte over mooie spullen en de overgang aan bod en het pensioen van Lucina’s man. “De rode draad is dat we geen ‘nee’ kunnen zeggen, want dat heeft onze generatie niet geleerd,” besluit Alie. Meer wil ze niet zeggen, want de andere drie hebben haar op het hart gedrukt niet teveel prijs te geven. “Behalve dan dat het niet over corona zal gaan, want daar zijn wij helemaal klaar mee,” klinkt het resoluut. De cabaretgroep kiest telkens onderwerpen die bij hun eigen levensfase (rond de 60 jaar) past. “Maar ons publiek vergrijst niet, moeders nemen hun dochters mee,” lacht Alie. Het viertal is blij dat het binnenkort weer de theaterkleding aan kan trekken. Die is zwart, wit en roze met ballen.

Kaartverkoop
De kaartverkoop is op zaterdag 26 februari vanaf 14.00 uur in Eethuys De Steen in Willemsoord. Hier zijn kaarten verkrijgbaar voor vrijdag 4 maart en zaterdag 5 maart, aanvang 20.00 uur en voor zondag 6 maart, aanvang 14.00 uur. Verder zijn dan ook kaarten verkrijgbaar voor de voorstellingen die gepland staan voor 2 en 3 juni. Voor alle voorstellingen is er een mogelijkheid om vooraf een hapje te eten in De Steen. Reserveren hiervoor kan tijdens de kaartverkoop. Het is niet mogelijk om kaarten telefonisch te reserveren bij De Steen. Na Willemsoord, volgen meerdere voorstellingen in de regio. In 2023 sluiten de vrouwen hun tour af in De Meenthe.

Afbeelding
Nieuwe jassen voor jeugdleiders en jeugdtrainers van FC Oldemarkt Sport 9 uur geleden
Afbeelding
Op 14 april gaat Aangepaste dienstregeling RRReis in Steenwijkerland 11 uur geleden
De selectie van Oranje Zwart in 2022
Voetbalvereniging Oranje Zwart viert 75 jarig jubileum Sport 22 uur geleden