Filmposter De Veroordeling
Filmposter De Veroordeling Foto: Aangeleverd

Filmhuis Steenwijk vertoont Kom dat ik u kus en De Veroordeling

· leestijd 1 minuut Cultuur

STEENWIJK - Komende week vertoont Filmhuis Steenwijk de films ‘Kom dat ik u kus’ en ‘De Veroordeling’. 

Kom hier dat ik u kus
Donderdag 17 maart om 20.00 uur is de filmvertoning ‘Kom hier dat ik u kus’. In deze film volgen we hoofdpersonage Mona op drie momenten in haar leven. Als kind, als vierentwintigjarige en als vijfendertigjarige. Mona staat haar hele leven al aan de zijlijn, geconditioneerd als ze is om zichzelf weg te cijferen en het anderen naar de zin te maken, vooral haar stiefmoeder Marie. Verfilming van de gelijknamige roman van Griet op de Beeck door de documentairemakers Lubbe Bakker en Van Koevorden, die hiermee hun zeer geslaagde fictiedebuut maken.

De Veroordeling
Dinsdag 22 maart om 20.15 uur is de filmvertoning ‘De Veroordeling’. In 2004 wordt de boekhouder op basis van DNA-bewijs veroordeeld tot twaalf jaar celstraf. Maurice de Hond wist echter de publieke opinie ervan te overtuigen dat de klusjesman de dader was waardoor diens leven verandert in een ware nachtmerrie. Onthutst door deze ‘trial by media’ probeert Bas de feiten boven tafel te krijgen, maar tot zijn frustratie blijkt de beeldvorming sterker dan de werkelijkheid. Hij gaat tot het uiterste om de waarheid boven tafel te krijgen: is er iemand terecht veroordeeld door de rechter of is er juist sprake van een onschuldig slachtoffer? Een film gebaseerd op de Deventer Moordzaak.

Ook te zien in Filmhuis Steenwijk
Dinsdag 29 maart Petite Maman. Dinsdag 5 april Supernova. Dinsdag 12 april Au Bout Des Doigts. Dinsdag 19 april Pig. Donderdag 28 april Here we are. Dinsdag 3 mei Qua Vadis, Aida? Dinsdag 17 mei La Sorelle Macaluso.

Meer informatie, reserveren voor deze en de komende films of voorstellingen via www.demeenthe.nl/filmhuis-steenwijk of bel (0521) 514 004.

Olde Veste - Jubbega
Bestuur Olde Veste doet hernieuwde oproep aan KNVB: 'Door Jubbega uit de competitie te nemen beloon je de club' Sport 21 uur geleden
Jan Vayne en Adriaan Stoet
Wiedenconcert met Jan Vayne en Adriaan Stoet Cultuur 21 uur geleden
Schuurverkoop
Oldemarkt heeft 45 adressen met schuurverkoop Steenwijkerland gisteren