Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Workshop Leer van Dolgor in Kulturhus

· leestijd 1 minuut Cultuur

GIETHOORN - Dolgor Dugarova geeft op vrijdag 8 april van 09.00 tot 12.30 uur in het Kulturhus een workshop schilderen. 

Dolgor is een Russiche kunstenaar gevestigd in Hasselt, wier schilderen nationaal zijn tentoongesteld. Dolgor omschrijft haar artistieke praktijk als een eindeloze zoektocht naar nieuwe onderwerpen en experimenteren met verschillende technieken. Haar figuratieve stukken, landschappen, urbanscapes en realistische composities zijn gemaakt met acrylverf, oliën, eitempera, potloden, inkt en aquarellen op linnen, karton of canvas.

Dolgor Dugarova leert je kleine schetsen te maken als basis voor schilderijen met als thema lente en de tulp. De lente is de tijd van kleuren. De natuur komt tot leven en bloeit met een rel van ongelooflijk heldere tinten en kleurencombinaties. In deze workshop leer je tulpen te schilderen; hoe zet je de vorm van de stengel en de knop; hoe kies je een palet en meng je tinten voor elke bloem; hoe vermijd je veelvoorkomende fouten; hoe werk je met algemene en lokale volumes en wat zijn de kenmerken van de penselen, de verscheidenheid aan streken en de scherpte van randen en kleurovergangen. 

Kleine schetsen

Tijdens de les zul je kleine schetsen op verschillende doeken (20x20, 30x40) schilderen. Deze kleine schilderijtjes kunnen later als basis dienen voor het maken van vele schilderijen. Let op: deze workshop betekent niet het maken van één enkele afbeelding, maar het bestuderen en weergeven van veel verschillende objecten in een schetsvorm. De prijs per cursist is 55 euro, dit is inclusief koffie/thee en wat lekkers. Opgave en meer info via info@dolgor.art.

Het Kulturhus volgt de richtlijnen van het RIVM om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Kijk op www.kulturhusgiethoorn.nl/corona voor de maatregelen.  

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.