Mirjam Dijks geeft een lezing over 'Autisme en assistentiehond'
Mirjam Dijks geeft een lezing over 'Autisme en assistentiehond' Foto: Unsplash

Autisme Dag op zaterdag 2 april in De Meenthe

Steenwijk

STEENWIJK -  De Nederlandse vereniging voor Autisme (NVA) Steenwijkerland organiseert op zaterdag 2 april een Autisme Dag in De Meenthe. Op die dag is het Wereld Autisme Dag. Op deze Autisme Dag wordt een drietal activiteiten aangeboden. 

De dag begint om 10.30 tot 12.30 uur met de lezing: ‘Autisme en assistentiehond’. Spreker is Mirjam Dijks. Mirjam heeft autisme en een assistentiehond Lindy. Mirjam vertelt wat Lindy voor haar betekent en wat zij haar gebracht heeft. 

Autisme Ervaringstent  

Vanaf 11.30 tot 15.30 uur kan de Autisme Ervaringstent bezocht worden. In deze tent kunt u ervaren wat het betekent als je omringd wordt door zoveel beeld en geluid, dat selectie bijna niet meer mogelijk is. De hoeveelheid prikkels die in een keer binnenkomt is te groot om daarbinnen onderscheid te maken. Dit geheel zorgt voor een gevoel van overspoeld raken. Het is een ervaring van vier minuten, waarbinnen je geen controle hebt op de prikkels uit de omgeving. Sommigen wordt het dan ook letterlijk teveel. 

Van 13.00 tot 15.30 uur kunt u deelnemen aan het ABC: AutismeBelevingsCircuit. Het ABC laat je door ‘autistische ervaringen’ voelen hoe het is om met autisme te leven. Probeer je eens een voorstelling te maken van wat het betekent om een AutismeSpectrumstoornis (ASS) te hebben. Je kunt erover lezen en leren, gesprekken voeren, maar ervaren is een andere manier. 

Aanmelden

Vanaf 10.00 uur is de deur geopend en ben je welkom om (een deel van) deze dag gratis bezoeken. Consumpties zijn wel voor eigen rekening. Voor de lezing: ‘Autisme en assistentiehond’ wordt aanmelden op prijs gesteld in verband met het aantal beschikbare plaatsen. Aanmelden kan via nva.steenwijkerland@gmail.com of telefonisch: 06-24129063.

Afbeelding
In deze Overijsselse gemeente staan de meeste energiezuinige huizen: Steenwijkerland heeft 31,4% energielabel A Steenwijkerland 28 apr, 16:00
Afbeelding
Meppel meest kunstzinnige gemeente van Drenthe Westerveld 28 apr, 14:00
Hervormde kerk Vledder
Ledenvergadering Dorpsbelang Vledder gaat over woningbouw, dorpshuis en ontmoetingsplein Westerveld 28 apr, 13:00