De opening van de Magnolia-route.
De opening van de Magnolia-route. Eigen foto

Route leidt langs 27 verschillende Magnolia-soorten

Cultuur

FREDERIKSOORD - Bij de Tuinbouwschooltuin in Frederiksoord kun je sinds kort met behulp van een app een route lopen langs 27 verschillende soorten Magnolia’s.

Er stonden al twintig soorten Magnolia’s in de Tuinbouwschooltuin aan de Majoor van Swietenlaan 15. Met behulp van een crowdfunding zijn daar nog zeven andere soorten aan toegevoegd, waaronder een soort met gele bloemen in plaats van de bekende wit met roze kleurcombinatie. Magnolia’s bloeien ongeveer van april tot en met mei. De route is te lopen met behulp van de Spacetime LAYERS-app. Die geeft de route weer, en daarnaast is bij elke Magnolia-soort een kort verhaaltje met feiten en weetjes te lezen. Zoek op Magnolia-route Frederiksoord. 

Hoewel de route gratis te bewandelen is, kun je wel een bijdrage doen aan de Magnolia-route. Hiervoor staat op de website van de Tuinbouwschooltuin een groene knop, die direct naar de crowfunding gaat. Naast de Magnolia-route kun je bij de Tuinbouwschooltuin ook de G.A. van Swietenroute lopen en het Kolonieschooltje bezoeken. Op woensdag 4 mei is er een rondleiding over de geschiedenis van de Tuinbouwschooltuin. Aanmelden daarvoor is noodzakelijk.

Meer informatie op www.tuinbouwschooltuin.nl 

Afbeelding
Meppel meest kunstzinnige gemeente van Drenthe Westerveld 28 apr, 14:00
Hervormde kerk Vledder
Ledenvergadering Dorpsbelang Vledder gaat over woningbouw, dorpshuis en ontmoetingsplein Westerveld 28 apr, 13:00
Afbeelding
Provinciale Staten investeren 8 miljoen euro in Nieuwe Energie Overijssel Algemeen 28 apr, 12:00