Zappa Tribute
Zappa Tribute Foto: Aangeleverd

Frank Zappa Tribute op 11 november in Poppodium de Buze

· leestijd 1 minuut Cultuur

STEENWIJK - Frank Zappa Tribute komt op zaterdagavond 11 november naar Poppodium de Buze. 

Voor de echte muziekkenner behoeft Frank Zappa geen enkele introductie. Vriend en vijand van deze, in 1993 overleden, alleskunner is het er over eens dat de prestaties van een ongekend hoog niveau getuigen. Zappa mengde rockmuziek met psychedelica, jazz, en klassieke muziek waarbij hij geen enkel experiment uit de weg ging. Dit alles gecombineerd met een grote dosis zelfspot en humor. Mensen die zeggen “Frank Zappa is niet mijn ding” die hebben het naar alle waarschijnlijkheid niet kunnen opbrengen zijn brede oeuvre door te spitten. En op zich is dat begrijpelijk; want er zit pittig luistervoer tussen. Maar voor de liefhebbers speelt op Vrijdagavond 11 november de formatie Gruppo Di Zappatori in poppodium de Buze.

Gitarist Steenwijker Norman Kapoyos

Na een eenmalig maar succesvol optreden in 2018 besloten de bandleden, die actief zijn in diverse jazz-, fushion- en bluesbands maar ook in andere muzikale collectieven zoals Swinging Mood Orchestra. Laatst genoemde is een al lang bestaand project van Steenwijker Norman Kapoyos. Norman was in de jaren 90 erg actief als muzikant in Steenwijk en omgeving. De rockacademie  in Tilburg deed hem destijds besluiten om naar het zuiden des lands te verhuizen. Na diverse muzikale projecten werd hij docent op de Herman Brood Academie. Daarnaast organiseert hij regelmatig jamsessies en andere muzikale projecten. Maar Steenwijk kent hem natuurlijk als een zeer getalenteerd gitarist. Poppodium De Buze is er trots op om haar oud-vrijwilliger weer eens op de bühne te hebben vergezeld met saxofonist Alessandro Russo, drummer Maurice Slot, bassist Rik van der Ouw en Roland Jenster op keyboard.   

Interpreteren

De mystiek rondom het werk en imago van Frank Zappa heeft alles te maken met de ‘moeilijkheid’ van het variërende en technisch hoogstaande repertoire. Tribute bands met de muziek van Zappa zijn er niet veel in Nederland. Gruppo Di Zappatori wil deze barrière doorbreken door Zappa’s werk eerder te interpreteren dan te reproduceren en tevens een show te brengen die bol staat van het spelplezier en spontane wendingen zoals Zappa het zelf ook deed. Het vijftal wil graag appelleren aan de luisteraar die ofwel mild geïnteresseerd is in Zappa, ofwel doorgewinterde fan is, of zelfs helemaal niets weet van deze illustere muzieklegende, maar met een open mind of zoek is naar kwaliteit in entertainment!

Let op! De show begint om 21.00 uur. Dat is eerder dan je in de Buze gewend bent.
De zaal is om 20.00 open.
De kaartverkoop is online reeds begonnen via www.buze.nl à € 7,50 voorverkoop en € 10 aan de deur.

Charity Oppers (rechts) en Paula Bierma
Gratis training Samen Dementievriendelijk in Vollenhove Steenwijkerland 13 uur geleden
Knooppunt 33 aan de Onnastraat in Steenwijk
Op maandag Workshop Fiets- en wandelapp Fietsknoop in Bibliotheek Steenwijk Steenwijk Insta-Dekop 13 uur geleden
Henk Holterman
Henk Holterman neemt afscheid van zijn werkzame leven bij Het Eethuisje van Kringloopwinkel Steenwijk Steenwijkerland 15 uur geleden
Frans en Jannie de Groot zijn beiden heel actief bij ANBO-PCOB Steenwijk -
PCOB Steenwijk is 40 jaar: 'Je kunt nog veel als je ouder bent' Steenwijk 17 uur geleden
Afbeelding
Ondernemers Steenwijk Vestingstad houden winactie voor Moederdag Steenwijk 19 uur geleden
Bluebettes
Noorderboog bedankt vrijwilligers wederom met spetterend feest Steenwijk 19 uur geleden
Steenwijker mannenkoor
Steenwijker mannenkoor houdt inloopavond: 'Welkom en zing mee' Cultuur 22 uur geleden
Afbeelding
Duurzaam Willemsoord organiseert op 29 mei informatieavond over zonnepark Steenwijkerland 23 uur geleden
Sjef Damhuis houdt zijn lezing in Hoogthij
Lezing Sjef Damhuis over nazi-terreur in Steenwijk: MFC Hoogthij met 200 bezoekers twee keer uitverkocht Steenwijkerland gisteren