De vier vrienden Robert Hofker, Thimo Boven, Robin Visschedijk en Hessel van Dalen (v.l.n.r.) zijn samen bier gaan bezorgen.
De vier vrienden Robert Hofker, Thimo Boven, Robin Visschedijk en Hessel van Dalen (v.l.n.r.) zijn samen bier gaan bezorgen. Foto: René Wiegmink

Nieuw bedrijf: Bierkoerier Steenwijk start op vrijdag 11 februari

· leestijd 1 minuut Steenwijk

STEENWIJK - Vier vrienden starten op vrijdag 11 februari met het bedrijf Bierkoerier Steenwijk. De studenten Hessel van Dalen, Robert Hofker, Robin Visschedijk en Thiemo Boven brengen vanaf dan op bestelling elke vrijdag- en zaterdagavond laat en aan het begin van de nacht op bestelling kratjes bier, wijn, Flügel en snacks rond.

Het idee van Bierkoerier Steenwijk ontstond bij de vrienden, die tussen de 21 en 23 jaar oud zijn, in coronatijd. “Als je toen een feestje had en het bier was op, dan kon je niet naar het café of ergens anders heen om wat op te halen,” vertelt Hessel. Met zijn vrienden Robert, Robin en Thiemo kwam hij toen op het idee om zelf een bedrijf met bierkoeriers op te starten. De Steenwijkers kennen elkaar van een vroeger bijbaantje bij de Albert Heijn en ontmoeten elkaar nu regelmatig in de sportschool.

Gat in de markt
Met Bierkoerier Steenwijk hopen ze een gat in de markt te hebben gevonden. Hesselt vertelt: “In heel Nederland is het momenteel super populair dat er snelle supermarktbezorgingen plaatsvinden. Deze nieuwe bedrijven, zoals Gorilla en Flix zijn echt een nieuwe hype. Nu zitten die alleen nog maar in de grote plaatsen zoals Amsterdam en Groningen. In Steenwijk hebben we nog niet zo’n bedrijf en daarom gaan wij hier beginnen met het bezorgen van kratjes bier, wijn, Flügel en enkele snacks.”

De mannen gaan voorlopig beginnen met het bezorgen van deze producten op vrijdag- en zaterdagavonden van 22.00 uur tot 2.00 uur ‘s nachts. “Super snel bezorgd bij iedere bewoner van Steenwijk, mits die 18 jaar of ouder is.” Doordeweeks zijn de bierkoeriers nog druk met hun hbo-studies. Robert en Robin studeren Business, Timo ICT en Hessel Bouwkunde. Die kennis die ze daar opdoen, komt dus goed van pas bij het opstarten van een bedrijf. Daarvoor hebben ze geen marktonderzoek gedaan. “Wij gaan het gewoon proberen, maar als we het bereik van een Zwolse bierkoerier omrekenen naar Steenwijk, dan moet er wel potentie voor zijn,” klinkt het ambitieus. Het stemt hen bovendien hoopvol dat ze al veel bezoekers op hun website en Instagrampagina hebben gehad. “Het lijkt erop dat er wel animo voor is, gaandeweg zullen we steeds wel meer bekendheid krijgen.”

Opslag
De bierkoeriers werken het eerste weekend vanuit huis en bezorgen de bestellingen met hun eigen auto’s. “Wij hebben onze koelkoelkast helemaal volgeladen, maar kunnen waarschijnlijk binnen een week een opslag huren. En dat is natuurlijk beter omdat we dan niet telkens door de wijk hoeven rijden.” Lees dinsdag in de krant hoe het de bierkoeriers tijdens hun eerste weekend is vergaan.

Bestellen kan op: www.bierkoeriersteenwijk.nl

Afbeelding
Afbeelding
Arnold Struik jr. neemt de leiding in Jos Verheijen Memorial driebandentoernooi Sport 12 uur geleden
Olde Veste - Jubbega
Bestuur Olde Veste doet hernieuwde oproep aan KNVB: 'Door Jubbega uit de competitie te nemen beloon je de club' Sport 13 uur geleden
Jan Vayne en Adriaan Stoet
Wiedenconcert met Jan Vayne en Adriaan Stoet Cultuur 13 uur geleden