Frank Meester
Frank Meester Foto: Aangeleverd

Filosofisch Café Steenwijkerland organiseert lezing Frank Meester op 25 januari

Cultuur

STEENWIJK - Frank Meester is onze vierde gastspreker in een reeks van zes van het Filosofisch Café Steenwijkerland in het seizoen 2022/2023. In het Vestzaktheater van De Meenthe zal de filosoof op woensdag 25 januari om 20.00 uur een lezing geven met als thema: ”Waarom we de wereld niet rond kunnen krijgen?”

Het Filosofisch Café Steenwijkerland is bedoeld voor een breed publiek. Het bestuur heeft daarom gekozen voor sprekers die een goed en begrijpelijk verhaal kunnen vertellen

Frank Meester

Frank Meester (1970) is filosoof, schrijver en opiniemaker. Van zijn hand verschenen meer dan tien boeken, waaronder ‘Zie mij’. Met filosoof Coen Simon is hij de initiatiefnemer van de filosofische denktank Nieuw Licht. Meester heeft zijn eigen online-cursussen-en-ideeën platvorm: www.burofludo.nl. Hij sprak op grote podia en festivals als LowLands, Brainwash en De Stadsschouwburg van Amsterdam. 

Onderwerp: Waarom we de wereld niet rond kunnen krijgen?

Als je je bureau opruimt en alles keurig in een categorie probeert te stoppen, zit je altijd met wat restproducten die je nergens kwijt kunt.

De perfecte ordening bestaat eigenlijk niet. Dat is tenminste wat Frank Meester beweert in zijn boek ‘Waarom we de wereld niet rond kunnen krijgen. Pleidooi voor inconsequentie’. Als het ons al niet lukt om ons bureau perfect te ordenen, zal het dan ooit lukken om een consequent verhaal te vertellen over hoe de wereld in elkaar steekt? En wat is nog een goed leven in een inconsequente wereld? In zijn lezing zal Meester ingaan op dergelijke vragen.

De lezing

De lezing van Frank Meester begint om 20.00 uur en duurt ongeveer een uur, waarna vragen gesteld kunnen worden. U kunt daarna onder het genot van koffie of een goed glas nog enige tijd met elkaar van gedachten wisselen in het Theatercafé. 

Meer informatie is te vinden op www.filosofischcafesteenwijkerland.nl. Online kunnen er kaarten besteld worden via de website van de Meenthe (www.demeenthe.nl). Ter plekke zijn ook kaarten verkrijgbaar. 

Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Drenthe en Overijssel Algemeen 18 mei, 12:00
Afbeelding
Uitnodiging 'Brandweerheld' voor Jonge mantelzorgers op 1 juni! Steenwijkerland 18 mei, 10:00
Breek door je Bubbel
VSBfonds ondersteunt verbindende ideeën met impuls 'Breek door je Bubbel' Algemeen 18 mei, 08:00