André Kuipers brengt de voorstelling 'Reis naar de Toekomst'
André Kuipers brengt de voorstelling 'Reis naar de Toekomst' Foto: Aangeleverd

Ga mee op reis naar de toekomst met André Kuipers

· leestijd 2 minuten Cultuur

STEENWIJK – Komende week te zien in Rabo Theater De Meenthe: Erik Neimeijer, André Kuipers, Queen the Music, Yvonne Steen en Nienke Plas.

Erik Neimeijer
De voorstelling ‘A sincere tribute to Willie Nelson’ van Erik Neimeijer is te zien op donderdag 2 februari, aanvang 20.15 uur. Gitarist en kunstenaar Erik Neimeijer brengt een meer dan oprechte ode aan Willie Nelson. Deze 87-jarige Country zanger is één van de beste Amerikaanse songwriters. Zijn liedjes werden dan ook door tal van andere artiesten uitgevoerd. Een greep uit zijn hits: ‘Always on my mind’ (Elvis Presley, Pet Shop Boys), ‘Crazy’ (Patsy Cline), ‘On the Road Again’, ‘To All The Girls I’ve Loved Before’ (duet met Julio Iglesias). Een soloprogramma sfeervol gearrangeerd, waarbij Erik zichzelf begeleid op piano en gitaar.

André Kuipers
Het theatercollege ‘Op reis naar de toekomst’ van André Kuipers is te zien op vrijdag 3 februari, aanvang 19.30 uur. Zet jij straks jouw eerste stappen op de maan? Wanneer landen we op Mars? Vinden we buitenaards leven? Eén ding is zeker: astronaut André Kuipers vertelt als geen ander over de toekomst van het reizen in de ruimte. Eenmaal ‘boven’ vertelt hij aan jong en oud hoe het is om te wonen en te werken in gewichtsloosheid.

Queen the music
De voorstelling ‘A night at the opera’ van Queen the Music is te zien op zaterdag 4 februari, aanvang 20.00 uur. In deze volledig nieuwe show hebben we vier (!) vocalisten op het front en gaan we jullie wederom een heerlijk avondje Queen laten beleven. Met: John Vooijs, Thomas Meeuwis, Ravenna Moscoso, Nadine Pruim én special guest Linda Kinsbergen als Montserrat Caballé! Komt dat zien, want alleen al de uitvoering van ‘Barcelona’ bezorgt je vast en zeker kippenvel!

Yvonne Steen
De lezing ‘Atlantis in de huidige tijd’ van Yvonne Steen is te zien op dinsdag 7 februari, aanvang 19.30 uur. van Daniel Arends is te zien op donderdag 26 januari, aanvang 19.15 uur. Yvonne heeft vele reizen naar krachtplaatsen gemaakt, onder andere Griekenland, Egypte, Jordanië, Engeland en Frankrijk. Ze wordt op deze reizen begeleidt door Atlantis-entiteiten. In haar lezing zal ze vertellen over de bijzondere ervaringen die ze op deze reizen had.

Nienke Plas
De voorstelling ‘Postnatale Expressie’ van Nienke Plas is te zien op , aanvang 20.00 uur. De evolutie van een vrouw is als een roos. De mooie dichte knop die uiteindelijk open bloesemt waarna ze op haar oude dag ondersteboven en uitgedroogd aan een radiatorbuis in de hoek van iemand zijn toilet hangt. Nienke Plas bewandelt een bijzonder pad. Eerst was zij een kind, nu heeft zij kinderen en uiteindelijk zal ze met eentje trouwen wereldnieuws, persoonlijke verhalen en vooral héél veel muziek. Met recht een goed begin van een gelukkig nieuw jaar.

Nog meer te zien
Maiden United op 9 februari. Supertrap op 10 februari. Ramon Chatrer op 10 februari. Henry van Loon op 11 februari. Ronald Goedemondt op 15 februari (uitverkocht). Mark van Vliet op 15 februari. Zoutmus op 16 februari. Best of Ireland op 17 februari. Soul Mosquitos op 17 februari.Tineke Schouten op 18 februari (uitverkocht). Regels van Floor op 19 februari. Het grote race circus op 22 februari. Thijs Ringelberg op 22 februari. Duthc Eagles op 23 februari. Gonnie en Gijsje op 26 februari. Boer Boris op 26 februari. Passie voor Bach op 26 februari. Jon van Eerd op 28 februari. Benja Bruining op 1 maart.

Afbeelding
Kinderen spelen de hoofdrol bij de Bibliotheek Kop van Overijssel Steenwijkerland 12 uur geleden
Bij het lassen wordt een laskap gedragen om de ogen te beschermen
Van lascursus tot workshop verzekeringen: Corso Vollenhove investeert in de toekomst Steenwijkerland 16 uur geleden
Kunstmarkt bij de Kleine Kerk Steenwijk
Oproep aan kunstenaars: meld je voor 15 juni aan voor de kunstmarkt Cultuur 17 uur geleden
Afbeelding
Wandelexcursie in De Wieden: De natuur in bloei! Steenwijkerland 23 uur geleden
Barsbekerbinnenpolder
Barsbekerbinnenpolder beter ingericht voor weidevogels: 'Samenwerking goed voor de natuur én de agrarische sector' Steenwijkerland gisteren
Afbeelding
Dweilorkesten zorgen zondag 26 mei voor gezelligheid in centrum Steenwijk: Koopzondag met Grand Finale op de Markt Cultuur gisteren