Momentum
Momentum Foto: Annemieke van der Togt

Waldemar Torenstra te zien in Momentum op 17 januari in De Meenthe en meer voorstellingen

· leestijd 2 minuten Algemeen

STEENWIJK – Komende week te zien in Rabo Theater De Meenthe: Frank Havermans, Grof Geschud, Huub Stapel, The Lasses, VCE Westerveld,  Zeekorenfestival en Momentum.

Frank Havermans
De kunstlezing ‘Tektoniek’ van Frans Havermans is te zien op woensdag 11 januari, aanvang 20.15 uur. Frank Havermans geeft een kunstlezing over architectonische vormgeving in relatie met vormgeving, techniek & beleving.

Grof Geschud
De voorstelling ‘Broeden’ van Grof Geschud is te zien op donderdag 12 januari, aanvang 20.15 uur. Na het in de pers bejubelde en voor de Neerlands Hoop genomineerde debuut ‘Lijmen’, waarin Lander Severins en Myrthe van Velden hun symbiotische liefde tot op het bot analyseerden, is er nu de tweede avondvullende cabaretvoorstelling van Grof Geschud: ‘Broeden’. De relatie hield geen stand, het duo wel. Althans voorlopig. Wees getuige van een hilarische en ontroerende poging van deze ex-geliefden om zichzelf te verlossen van de verpletterende angst om verlaten te zijn.

Huub Stapel
De voorstelling ‘Alleen familie’ van Huub Stapel is te zien op vrijdag 13 januari, aanvang 20.00 uur. Geen ruzie gaat zo diep als familieruzie. En tegelijk is het de enige band waar je je nooit van ontdoen kunt. Een huwelijk kun je ontbinden. Een vriendschap kun je beëindigen. Maar familie blijft altijd. Huub Stapel leidt u, persoonlijker dan ooit, langs feesten der herkenning en verborgen verledens. Een hilarische, ontroerende en meeslepende voorstelling over die ene noemer waaronder wij allemaal vallen: familie.

The Lasses
De voorstelling ‘Ziel van Schotland’ van The Lasses is te zien op vrijdag 13 januari, aanvang 20.15 uur. Met hun betoverende samenzang brengen The Lasses de mooiste songs uit Schotland. Liedjes met prachtige legendes over de liefde, de dood en het duister. Verhalen waarin de woelige geschiedenis en de rijke cultuur van het land voelbaar zijn. Over hardwerkende vrouwen in vissersdorpjes, ridders die ten strijde trekken en meisjes die wachten op hun geliefde.

VCE Westerveld
De voorstelling ‘Top 2000, Goud & Nieuw’ van VCE Westerveld is te zien op zaterdag 14 januari, aanvang 20.00 uur. Na de zeer succesvolle eerdere edities staat orkest VCE Westerveld opnieuw in het theater met een TOP2000 concert. Ditmaal een Goud & Nieuw editie. Samen met diverse (inter)nationale artiesten haalt VCE Westerveld alles uit de kast voor een muzikale avond met een gouden randje. Met onder andere Daria Zueva, Mothis Engaya en Carolina Brusse maken ze er een fantastische avond van die u niet wilt missen.

Zeekorenfestival
Het Zeekorenfestival is op zondag 15 januari, aanvang 13.00 uur. In een festivalvorm presenteren zich diverse Zeekoren, zowel lokale als regionale zee- en shantykoren. Op verschillende podia zal het festival zich voltrekken en elk koor komt meerdere keren in actie op de avond.

Momentum
De voorstelling ‘Momentum’ met Waldemar Torenstra, Astrid van Eck en Vincent Croiset is te zien op dinsdag 17 januari, aanvang 20.00 uur. ‘Momentum’ gaat over de achterkant van de politiek en machthebbers die niet mogen falen, passend in een tijd waarin populaire politieke dramaseries de mens achter de politicus laten zien. Net als ‘Gif’, internationaal gezien al jaren het grootste Nederlandse toneelsucces, is ‘Momentum’ een theaterstuk van Lot Vekemans

Nog meer te zien

  • Leonard Cohen Tribute op 19 januari. 
  • Rundfunk op 20 januari. 
  • Bogey and the Longhorn op 20 januari. 
  • Koefnoen Live op 21 januari. 
  • Benja Bruining op 21 januari. 
  • Delusions op 24 januari. 
  • Kiki Schippers op 24 januari. 
  • Flip Noorman op 25 januari. 
  • Frank Meester op 25 januari. 
  • Debby Petter op 25 januari. 
  • Daniel Arends op 26 januari. 
  • Robin Hood op 27 januari. 
  • Leo Blokhuis op 28 januari. 
  • Erik Neimeijer op 2 februari. 
  • Andre Kuipers op 3 februari. 
  • Queen the Music op 4 februari. 
  • Yvonne Steen op 7 februari.
Momentum
Barsbekerbinnenpolder
Barsbekerbinnenpolder beter ingericht voor weidevogels: 'Samenwerking goed voor de natuur én de agrarische sector' Steenwijkerland 21 uur geleden
Afbeelding
Dweilorkesten zorgen zondag 26 mei voor gezelligheid in centrum Steenwijk: Koopzondag met Grand Finale op de Markt Cultuur 21 uur geleden
Afbeelding
Noodopvang asielzoekers in Vledder verlengd Westerveld 16 mei, 21:31