Gonnie en Gijsje op het Prentenboekjesfestival
Gonnie en Gijsje op het Prentenboekjesfestival Foto: Aangeleverd

Prentenboekjesfestival in De Meenthe: kom gratis naar de boerderijspeeltuin!

· leestijd 3 minuten Cultuur

STEENWIJK – Komende week te zien in Rabo Theater De Meenthe: Het grote race circus, Thijs Ringelberg, Dutch Eagles, Geneeskunst in de 80-jarige oorlog, Gonnie en Gijsje, Boer Boris en Jon van Eerd.

Het grote race circus
De voorstelling ‘Het grote race circus’ met Rob Kamphues en Tom Coronel is te zien op woensdag 22 februari, aanvang 20.00 uur. Na het succes van de theatervoorstelling over Formule 1 komt er nu op veler verzoek een vervolg genaamd Het Grote Race Circus. Rob Kamphues is weer de spreekstalmeester. Kamphues, presentator van alle tv-uitzendingen rondom de Formule 1, maar ook verteller, cabaretier en parttime autocoureur neemt het publiek mee in gloednieuwe verhalen achter de schermen van de autosport.

Thijs Ringelberg
De lezing ‘Wat is er mis met complottheorieën’ van Thijs Ringelberg is te zien op woensdag 22 februari, aanvang 20.00 uur. Allerhande theorieën over het coronavirus of de geheimzinnige klokkenluider Q bereiken ons via de politiek, de media, of zelfs onze eigen familie- en vriendenkring. Is dit een probleem? En zo ja, waar zit dit probleem precies: in de theorieën zelf, de mensen die deze theorieën aanhangen, of ergens anders? Een filosofische analyse van complottheorieën levert verrassende inzichten op die ons helpen om te gaan met dit vervreemdende maar razend interessante fenomeen.

Geneeskunst in de 80 jarige oorlog
De lezing ‘Geneeskunst in de 80-jarige oorlog’ door Dr. Louis van de Ven is te zien op donderdag 23 februari, aanvang 19.30 uur. Als we met de kennis van vandaag de medische omstandigheden waaronder de mensen in vroeger leefden beoordelen, is het verbazingwekkend dat de mensheid de 80 jarige oorlog overleefd heeft. Er bestond een zeer beperkte kennis en mogelijkheden om ziektes te behandelen. Van de Ven bespreekt de ziektes die soldaten hadden en hoe die in die tijd werden behandeld en de chirurgische behandeling op het slagveld.

Dutch Eagles
De voorstelling ‘New Horizon’ van Dutch Egales is te zien op donderdag 23 februari, aanvang 20.00 uur. Een fantastische avond vol tijdloze muziek met de Eagles van de lage landen. New Horizon is de nieuwe show van The Dutch Eagles. Met weergaloze gitaarsolo’s en meerstemmige zang zijn de hits en vergeten parels van toen weer helemaal van nu. Verken samen met The Dutch Eagles een nieuwe horizon van de Amerikaanse country rock.

Prentenboekjesfestival
Het prentenboekjesfestival vindt plaats op zondag 26 februari. Het is een unieke manier om kennis te maken met theater voor kinderen vanaf 2 jaar. De foyer van Rabo Theater De Meenthe wordt omgetoverd tot boerenspeeltuin. Daar ontdek je namelijk samen met boerin Marianne al zingend en spelend van alles over de natuur. Als kleine boer of boerin roetsj je daar van de tractorglijbaan, puzzel je met koeienvlekken en oogst je rijpe

groenten in de moestuin. In de foyerspeeltuin mag je gratis komen spelen. Ook is er een leeshoek om gezellig een boekje te lezen (in samenwerking met de Bibliotheek Steenwijk). De foyerspeeltuin is geopend vanaf 9.30 uur. Ook kun je tijdens het festival genieten van of kennis maken met theater door een bezoekje te brengen aan één van de twee geweldige voorstellingen:

Gonnie en Gijsje 2+
De kindervoorstelling ‘Samen op stap’ met Gonnie en Gijsje is te zien op zondag 26 februari, aanvang 10.00 uur en 11.15 uur. Ga samen met Gonnie en Gijsje op zoek naar Gonnies knalrode lievelingslaarsjes.

Boer Boris 4+
De kindervoorstelling ‘Boer Boris is de baas’ is te zien op zondag 26 februari, aanvang 10.30 uur. Boer Boris, zijn machines, de dieren van de boerderij, de natuur en zelfs de vogelverschrikkers komen tot leven in een hele grote kijkdoos.

Jon van Eerd
De voorstelling ‘Zo vader, zo zoon’ van Jon van Eerd is te zien op dinsdag 28 februari, aanvang 20.00 uur. Met ‘Zo vader zo zoon’ waait er dit seizoen een wervelwind van dolkomische en hilarische situaties door het theater. Onbetaalbaar grappige misverstanden, intriges en verwikkelingen, brengen Harrie Vermeulen dit seizoen tot een ongekend komisch hoogtepunt. Een gieren gek familiefeest! Met Harrie Vermeulen.

Nog meer te zien
Passie voor Bach op 26 februari.
Jon van Eerd op 28 februari.
Benja Bruining op 1 maart.
Bumba op 2 maart.
Sweet Caroline op 3 maart.
Fuad Hassen op 3 maart.
Patrick Laureij op 7 maart.
Nureyev op 8 maart.
Oldenhermanns op 8 maart.
Komt een vrouw bij de dokter op 9 maart.
Lennon & Mc. Cartney op 9 maart.
Symphonic Rock Night op 10 maart.
Daniël Lohues op 11 maart (uitverkocht).
Kirsten van Teijn op 11 maart.
The Ukrainian National Ballet op 15 maart.
Florentijn Hofman op 15 maart.
Suzanna Jansen op 15 maart.
Ancora op 17 maart.
Pé Plat op 17 maart.
Celine Jansen op 17 maart.
The Analogues op 18 maart.
Thunder from down under op 21 maart.

Boer Boris op het Prentenboekjesfestival
Het grote race circus
Afbeelding
Kinderen spelen de hoofdrol bij de Bibliotheek Kop van Overijssel Steenwijkerland 12 uur geleden
Bij het lassen wordt een laskap gedragen om de ogen te beschermen
Van lascursus tot workshop verzekeringen: Corso Vollenhove investeert in de toekomst Steenwijkerland 16 uur geleden
Kunstmarkt bij de Kleine Kerk Steenwijk
Oproep aan kunstenaars: meld je voor 15 juni aan voor de kunstmarkt Cultuur 17 uur geleden
Afbeelding
Wandelexcursie in De Wieden: De natuur in bloei! Steenwijkerland 23 uur geleden
Barsbekerbinnenpolder
Barsbekerbinnenpolder beter ingericht voor weidevogels: 'Samenwerking goed voor de natuur én de agrarische sector' Steenwijkerland gisteren
Afbeelding
Dweilorkesten zorgen zondag 26 mei voor gezelligheid in centrum Steenwijk: Koopzondag met Grand Finale op de Markt Cultuur gisteren