The Francis and Dominic Show
The Francis and Dominic Show Foto: Annemieke van der Togt

Scheepsjongens van de Bontekoe naar het theater

· leestijd 2 minuten Cultuur

STEENWIJK ā€“ Komende week te zien in Rabo Theater De Meenthe: ā€˜De Scheepjongens van de Bontekoeā€™, Back to the Country, Francis Broekhuizen en Dominic Seldis, Jay Francis, Theatergroep op Woensdag en Erik Scherder en Jan Vayne.

De Scheepsjongens van de Bontekoe
De jeugdvoorstelling ā€˜De Scheepsjongens van de Bontekoeā€™ van Theatergroep De Jonge Honden is te zien op woensdag 12 april, aanvang 19.00 uur. Na het succesvolle ā€˜Oorlogswinterā€™ is Theatergroep De Jonge Honden terug in de theaters met ā€˜De scheepsjongens van de Bontekoeā€™Het beroemde boek wordt op zā€™n kop gezet in deze razend spannende voorstelling. Drie vrienden gaan aan boord op het schip de Nieuw Hoorn. De bestemming is Oost-IndiĆ«. Onderweg vertellen oudere matrozen stoere verhalen over hoe het daar is. Maar als het schip midden op zee in brand vliegt en ze aanspoelen op een dichtbegroeid eiland, belanden de vrienden in een totaal ander avontuur dan ze van tevoren verwacht hadden.

Back to the Country
De voorstelling ā€˜Part Tenā€™ van Back to the Country is te zien op donderdag 13 april, aanvang 20.00 uur. ā€˜Back to the countryā€™ viert zijn 2e lustrum en is daarmee NeĆŖrlands langstlopende countrymuziekproductie. Ook in dit jubileumseizoen hebben Dick van Altena en de band Savannah weer een pakket liedjes samengesteld om van te smullen. Na het reguliere programma krijgt het publiek nog een toetje voorgeschoteld in de vorm van de unieke en inmiddels veelgeroemde after-party in de foyer van het theater.

Francis van Broekhuizen & Dominic Seldis
De voorstelling ā€˜The Francis & Dominic showā€™ van Francis van Broekhuizen & Dominic Seldis is te zien vrijdag 14 april, aanvang 20.00 uur.  Wat krijg je als de populairste en meest hilarische sopraan combineert met de charmantste en grappigste Britse contrabassist? Een vermakelijke muzikale show vol glitter en glamour, waarin het publiek een kijkje krijgt in het backstage leven van klassieke supersterren, en kan genieten van een verbluffend concert.

Jay Francis
De voorstelling ā€˜In de warā€™ van Jay Francis is te zien op zaterdag 15 april, aanvang 20.00 uur. ā€œWie ben ik? Wie zijn wij? Ik ben een beetje in de war en wat een timing want onze wereldleiders zijn ook in war. Tijdens de nieuwe tour mogen bezoekers meer Jay en minder Tisjeboy verwachten.ā€ aldus de comedian.

Theatergroep op Woensdag
De voorstelling ā€˜NESTā€™ van Theatergroep op Woensdag is te zien op zaterdag 15 april (20.15 uur) en zondag 16 april (15.00 uur).  Na de dood van hun moeder moet een stel zussen het ouderlijk huis leeghalen. Tussen de dozen komen de verhalen omhoog. En dan verloopt dat weekendje samen de boel opruimen opeens anders dan gepland. Wat doe je als jouw herinneringen niet blijken te kloppen? Wie steunt wie en hoever gaat zusterliefde eigenlijk?

Erik Scherder & Jan Vayne
Het theatercollege van Erik Scherder & Jan Vayne is te zien op zondag 16 april, aanvang 15.00 uurIn dit concertcollege laat prof. dr. Erik Scherder zien wat muziek teweegbrengt in de hersenen; dat is gewoonweg fascinerend! Zijn muzikale partner is deze middag pianovirtuoos Jan Vayne. Ook is er na afloop een meet & greet en signeersessie. Het belooft een prachtige en leerzame middag te worden, vol verrassingen, improvisatie en interactie!

Nog meer te zien: Tamara Tol op 19 april. Jandino op 20 april. Maartje en Kine op 20 april. Stef Bos en Band op 21 april (uitverkocht). Poor Ellen Smith op 21 april. Daniel Oostra op 22 april. Jasper van der Veen op 22 april. 3JS op 28 april. Motel Westcoast op 29 april. Bing op 30 april. Kikker is verliefd op 2 mei. Erik van Muiswinkel op 3 mei. Veldhuis en Kemper op 6 mei. Passie voor Bach op 7 mei. De Nedersaksen Live op 9 mei.

Scheepsjongens van de Bontekoe