Barbara Lok en Maarten Gal
Barbara Lok en Maarten Gal Foto: Aangeleverd

Zaterdag 29 april auditiedag projectkoor Theaterspektakel Fanfare

Cultuur

STEENWIJK - Zaterdag 29 april vanaf 10.00 uur vindt in Rabo Theater De Meenthe, Steenwijk de eerste auditiedag plaats voor het projectkoor van Theaterspektakel Fanfare.

Zo’n 60 mensen hebben zich aangemeld voor deze unieke kans om dichtbij huis aan een grote theaterproductie mee te doen. In de afgelopen week hebben de deelnemers een lied ingestudeerd die zij zaterdag ten gehore brengen. Gedurende een half uur gaan zij in een samenstelling van verschillende zangstemmen (sopranen, alten, tenoren en bassen) samen met koordirigent Barbara Lok in kleine groepjes met het lied aan de slag.

De muziek en liedteksten zijn geschreven door Fons Merkies die onder andere muziek heeft geschreven voor All Stars, Moordvrouw, Flikken Maastricht en De Luizenmoeder. Ook regisseuse Anne de Blok is deze dag aanwezig om kennis te maken met de vocalisten. Uit de groep worden 4 personen geselecteerd die naast zingen in het koor een kleine acteerrol gaan vervullen. 


Foto: Lianne Groen | Rabo Theater De Meenthe

Wanneer iedereen zich van zijn beste kant heeft laten zien tijdens de koorauditie gaan ze nog even langs de kostuumafdeling zodat direct alle maten opgenomen kunnen worden. En dan is het afwachten op het verlossende telefoontje of men geselecteerd is of niet…

De speelperiode is van 21 juni tot en met 15 juli. De voorstellingen worden gespeeld op donderdag t/m zaterdag, van 20.30 tot 22.00 uur. Meer informatie en kaarten via www.theaterspektakelfanfare.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Bewonersbijeenkomst Theaterspektakel Kaatje bij de Sluis in Blokzijl Cultuur 7 uur geleden
Femke Welvaadt-Middelplaats -
Femke Welvaadt-Middelplaats: 'Inwoners niet als klant zien, maar als inwoners' Column 9 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Drenthe en Overijssel Algemeen 11 uur geleden