De Nedersaksen Live
De Nedersaksen Live Foto: Aangeleverd

De succesvolle podcast De Nedersaksen in De Meenthe

· leestijd 1 minuut Cultuur

STEENWIJK – Komende week te zien in Rabo Theater De Meenthe: Erik van Muiswinkel, Veldhuis en Kemper en De Nedersaksen Live. 

Erik van Muiswinkel

De voorstelling ’Mooijen ligjes in de lugt’ van Erik van Muiswinkel is te zien op woensdag 3 mei, aanvang 20.00 uur. Erik van Muiswinkel liet ons in zijn laatste show een splinternieuwe Drs. P horen, die het hele land verraste door zijn venijn en gevoeligheid. Van Muiswinkel zet samen met muzikanten Guus van Marwijk en Paul Remmelts het publiek onder een anderhalf uur durende taal-douche, waar iedereen fris en gelouterd uitkomt. ’Mooijen ligjes in de lugt’: let niet op de spelling. Geniet van de schoonheid! 

Veldhuis & Kemper

De voorstelling ‘Hou dat vast’ van Veldhuis en Kemper is te zien op zaterdag 6 mei, aanvang 20.00 uur. “De eerste helft van je leven ben je bezig iemand te worden, de tweede helft van je leven ben je bezig te accepteren dat het niet is gelukt” – Schopenhauer. Deze uitspraak vormt de basis voor ‘Hou Dat Vast’, het nieuwe cabaretprogramma van het gevierde duo Veldhuis & Kemper. Het is 20 jaar geleden dat de mannen voor het eerst samen op het podium stonden. Je zou zeggen dat ze elkaar na zo’n tijd goed kennen, maar is dat wel zo? Ze denken dat ze elkaar alles kunnen vertellen, maar of dat nou zo verstandig is... Confronterend grappig is het in ieder geval wel! Met ontroering als onverwachte bonus. 

De Nedersaksen Live

De voorstelling ‘De Nedersaksen Live’ van Hendrik Jan Bökkers en Albert Bartelds is te zien op dinsdag 9 mei, aanvang 20.00 uur.  Krijg je geen genoeg van de succesvolle podcast De Nedersaksen? Dan hebben we onmeunig goed nieuws want De Nedersaksen gaan het theater in! In 2023 trekt de caravaan met uiteraard Albert Bartelds en Hendrik Jan Bökkers langs een groot aantal theaters om het publiek gedurende anderhalf uur mee te nemen richting de roemrijke Hanzetijd en uiteraard koppelen we dit aan de Nedersaksische cultuur. De Nedersaksen LIVE is niet enkel een terugblik in de tijd maar ook een kijk op het heden. Deze vermakelijke voorstelling krijgt ondersteuning van mooie animaties om de verhalen over de Hanze en het Nedersaksische gebied goed te ondersteunen. 

Nog meer te zien: Previewavond op 11 mei. Kidspop van Monique Smit op 14 mei. Legendary Albums Live – MeatLoaf op 19 mei. The Wieners op 27 mei. Twee Recht Twee Averecht op 31 mei. De wortel van gras op 31 mei. Droom XL op 4 juni. Dai Carter op 7 juni. 

Afbeelding
Arnold Struik jr. neemt de leiding in Jos Verheijen Memorial driebandentoernooi Sport 17 uur geleden
Olde Veste - Jubbega
Bestuur Olde Veste doet hernieuwde oproep aan KNVB: 'Door Jubbega uit de competitie te nemen beloon je de club' Sport 19 uur geleden
Jan Vayne en Adriaan Stoet
Wiedenconcert met Jan Vayne en Adriaan Stoet Cultuur 19 uur geleden