Wethouder Trijn Jongman luidt de kerkklok
Wethouder Trijn Jongman luidt de kerkklok Foto: Adri van Sleen

Film De Steenwijker Toren is in premiere gegaan

Cultuur Insta-Dekop

STEENWIJK - Op woensdag 14 juni is de film ‘De Steenwijker Toren’ in premiere gegaan in Luxor Cinemas. Verdeeld over drie zalen zien de genodigden de 45 minuten durende film over belangrijk stuk erfgoed van Steenwijk.

De meeste toeschouwers leren wel iets nieuws over de Steenwijker Toren. Velen hebben nog nooit de laatste klokkenluidster Lammegien Boonstra horen spreken, weten niet dat de toren dienst heeft gedaan voor het drogen van brandweerslangen of dat het een watertoren is geweest. 

Voorzitter Bé Puister van de Historische Vereniging Steenwijk e.o. spreekt de aanwezigen voorafgaand aan de premiere toe. Hij vertelt dat Leffert de Jonge de vereniging op het idee voor de film heeft gebracht. Puister is ook trots op het filmteam, dat bestaat uit Kobie Storm, Henk Kok, Adri van Sleen en Sigrid Kok. Wethouder Trijn Jongman verricht de openingshandeling door een kerkklok te luiden. 

Bioscoopeigenaar Albert Jan Vos meldt dat er al 800 gratis kaartjes besteld zijn. Wie interesse heeft moet zich wel vooraf aanmelden via: www.luxor.nl (via special events; documentaires). De film is tot 28 te zien in Luxor.

Voorzitter Bé Puister spreekt de genodigden toe
Wethouder Trijn Jongman spreekt de genodigden toe
Aanvallende actie van Jason Huisman
Update: Olde Veste wint laatste competitiewedstrijd tegen Alcides met 3-1 Met foto- en videoverslag 15 uur geleden
Bas Nijhuis
Bas Nijhuis volgt Overijsselse Olympische sporters in eigen Oost-serie 'Bas naar de Spelen' Sport 15 uur geleden
Diner en Blanc
Laatste kaarten in de verkoop Diner en Blanc Steenwijk 19 mei, 18:33