Jaap Zwart
Jaap Zwart Foto: Aangeleverd

Orgelconcert Jaap Zwart in de Grote Kerk Steenwijk

Cultuur

STEENWIJK - Op zaterdag 8 juli zal de bekende organist Jaap Zwart een orgelconcert geven op het Van Oeckelen-orgel (1861) in de Grote Kerk van Steenwijk. Het is het derde van vier avondconcerten, waarvan de opbrengst bestemd is voor de orgelrestauratie die in augustus begint.

Jaap Zwart speelt een aantrekkelijk programma met bekende en minder bekende orgelmuziek. Bekend zijn bijvoorbeeld de prachtige vijfde orgelsonate van Felix Mendelssohn Bartholdy en de onstuimige Toccata van Max Reger. Een groot deel van het programma is gewijd aan componisten/organisten die 150 of 200 jaar geleden geboren zijn. De Nederlandse organist Jan Albert van Eyken en de Vlaamse organist Jacques-Nicolas Lemmens werden tweehonderd jaar geleden geboren, de Duitse componist Max Reger 150 jaar geleden.

Jaap Zwart studeerde piano en orgel aan het Amsterdams Conservatorium en het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Daarna was hij tot aan zijn pensioen werkzaam aan het Conservatorium van Amsterdam als docent voor muziektheorie. Hij is als organist verbonden aan de Grote of Andreaskerk in Hattem en de Grote Kerk in Harderwijk.

Het concert begint om 20.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.demeenthe.nl of voor aanvang van het concert in de Grote Kerk.

Afbeelding
Gemeente Westerveld neemt afscheid van burgemeester Rikus Jager Westerveld 17 uur geleden
Hendrik Veenstra
Hendrik Veenstra kampioen van maandagavondgroep Biljartvereniging Steenwijk Sport 19 uur geleden
Afbeelding
Steenwijkerland biedt maatwerk voor inzameling oud papier Steenwijkerland 20 uur geleden
Afbeelding
Geslaagd Oldtimer Festival Vollenhove Met vier foto's 13 mei, 12:00
Lizelotte Jongman (links) en Sanne Dusseljee
Dansduo Lizelotte Jongman en Sanne Dusseljee Nederlands Kampioen Sport Insta-Dekop 13 mei, 08:46
Stand van Schildklier Organisatie Nederland
Week van de Schildklier: wat is er te doen in Noord-Nederland? Algemeen 13 mei, 08:00