Luuk Schuurman speelt op woensdag 16 augustus
Luuk Schuurman speelt op woensdag 16 augustus Foto: Aangeleverd

Expositie en orgelconcert in Kleine Kerk Steenwijk

Cultuur

STEENWIJK - Nog tot en met 23 augustus is in de Kleine Kerk Steenwijk de expositie ‘H.I.J. en jij’ te zien. Het werk van de fotografen Henrie de Jong, Inge Wassenaar en Jogchum Reitsma wordt geëxposeerd. De kerk is iedere woensdag open van 10.30 tot 16.00 uur. Naast de expositie wordt ook iedere woensdag het orgel bespeeld. Op woensdag 16 augustus speelt Luuk Schuurman.

Luuk Schuurman (2003) ontving zijn eerste orgellessen van Evan Bogerd, die hem tevens voorbereidde op zijn conservatoriumstudie. Momenteel studeert hij aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag, waar Jos van der Kooy zijn hoofdvakdocent is voor orgel. Op het gebied van kerkmuziek ontvangt hij privélessen van Toon Hagen.

Sinds 2022 is Schuurman als cantor-organist verbonden aan de Evangelisch-Lutherse Kerk te Zwolle. Schuurman ontving masterclasses van gerenommeerde organisten en won meerdere eerste prijzen op verschillende orgelconcoursen. Naast zijn concertpraktijk als organist is Schuurman actief als begeleider van diverse koren en solisten en heeft hij een particuliere lespraktijk.

Schuurman speelt onder andere werken van Bach, Franck en Louis Vierne. Het concert begint om 13.00 uur en duurt ongeveer een uur. De toegang is vrij. Een bijdrage bij de uitgang wordt op prijs gesteld.

Lizelotte Jongman (links) en Sanne Dusseljee
Dansduo Lizelotte Jongman en Sanne Dusseljee Nederlands Kampioen Sport Insta-Dekop 13 mei, 08:46
Stand van Schildklier Organisatie Nederland
Week van de Schildklier: wat is er te doen in Noord-Nederland? Algemeen 13 mei, 08:00
De Liesterkrallen
Gratis naar flitsend concert van De Liesterkrallen Cultuur 12 mei, 18:17