Willemijn Roodbergen
Willemijn Roodbergen Foto: Aangeleverd

Willemijn Roodbergen geeft orgelconcert in Kleine Kerk

· leestijd 1 minuut Cultuur

STEENWIJK - De serie concerten in de Kleine Kerk wordt dit seizoen afgesloten door Willemijn Roodbergen. Zij brengt op woensdag 17 augustus een afwisselend programma met onder andere werken van Charpenter, De Jong, Bach, Rheinberger en Schumann.

Willemijn Roodbergen had al op jonge leeftijd belangstelling voor het kerkorgel. Ze bezocht dan ook vaak met haar vader de orgelconcerten in de Grote Kerk in Dordrecht, haar geboorteplaats, en begon op tienjarige leeftijd met harmoniumlessen. 

Opleiding

Orgellessen volgde ze onder andere in de Lutherse Kerk in Dordrecht, nu Tituskapel. Tijdens haar gymnasiumtijd ging ze regelmatig naar Groningen voor lessen van Jan Bonefaas in de Grote Kerk. Tijdens haar studie Frans aan de Universiteit Utrecht en in de jaren daarna, toen ze als docent Frans verbonden was aan het toenmalige Christelijk Lyceum in Alphen aan de Rijn, studeerde ze orgel bij Theo Teunissen, oud hoofddocent aan het conservatorium in Utrecht en bij Wout van Ander, oud-organist van de Grote Kerk in Apeldoorn. 

Roodbergen volgde bovendien masterclasses Oudfranse muziek in St. Maximin (Frankrijk) bij André Isoir en André Stricker. Orgelwerken van Bach en anderen stonden op de lessenaar in de zomercursussen bij Guy Bovet en Lionell Rogg in Romainmôtier (Zwitserland) en bij Ewald Kooiman in het kader van de Haarlemse Orgelacademie. In 2007 sloot ze de Meerjarige Dirigentenopleiding af. In zang schoolde ze zich bij zangpedagoge Esther Putter.

Momenteel wordt Roodbergen met zekere regelmaat gecoacht door Cor Ardesch, stadsorganist van Dordrecht. Haar bijzondere belangstelling gaat uit naar de kerkmuziek en het kerklied. Sinds 1 maart 2014 is zij de vaste bespeler van het Oeckelenorgel in de Evangelisch-Lutherse Kerk in Delft. 

Afwisselend programma

Op 17 augustus zal zij een afwisselend programma uitvoeren met onder andere werken van Charpenter, De Jong, Bach, Rheinberger en Schumann. Het concert begint om 14.00 uur en duurt ongeveer een uur. De kerk is de hele woensdag open van 10.30 tot 16.00 uur. De toegang is vrij. Bovendien kunt u dan de foto-expositie ‘Zoom in!’ bekijken.

Het concert maakt deel uit van een zomerserie orgelconcerten op de woensdagmiddagen in de Kleine Kerk. Meer informatie: www.kunstkleinekerksteenwijk.nl 

De drie winnaars
Finalisten Innovatieprijs van Regio Zwolle 2024 bekend Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Ridders, prinsessen en zeemeerminnen: Sprookjesvoorstellingen in tuinen in Dwingeloo en Diever Westerveld 7 uur geleden
Afbeelding
Ondernemers Steenwijk Vestingstad houden winactie voor Moederdag Steenwijk 9 uur geleden
Hissy Brouwer (docent), Gea Mulder en René Karst (ambassadeur)
Gea Mulder uit Havelte verkozen tot Taalheld van Drenthe Westerveld 11 uur geleden
Ralph is de held van dag
Gieterse Ralph (12) ontdekt brand bij buren 112 Insta-Dekop 22 uur geleden
Vorige editie Rotary Gouden Knopentocht
Op Hemelvaartsdag: De Gouden Knopentocht in disco-stijl start op de Markt in Steenwijk Steenwijk Insta-Dekop 7 mei, 17:00
Ekatarina Levental
Muziektheater 'De Weg' van Ekaterina Levental in Nicolaaskerk Dwingeloo Cultuur 6 mei, 19:00
Blokzijl
Blokzieligers welkom op de ALV van Plaatselijk Belang Blokzijl Steenwijkerland 6 mei, 17:00
Afbeelding
Fietser lichtgewond na aanrijding op rotonde naar A32 in Steenwijk Algemeen 6 mei, 15:15