Notenkraker Ballet of the Staatsopera Stara Zagora Bulgary
Notenkraker Ballet of the Staatsopera Stara Zagora Bulgary Foto: RadDimitrov.com

Adembenemend ballet en ontroerend toneel bij De Meenthe

· leestijd 2 minuten Cultuur

STEENWIJK – De komende week bij Rabo Theater De Meenthe: klassiek ballet in De Notenkraker, de theaterbewerking van De avond is ongemak, een kunstlezing van RoosArt, overleven met pubers in Tis hier geen hotel, en komische conferences van Annick Boer. Ook kun je genieten van muziek tijdens het Vrijdagavond Vestzakconcert van Bogey & the Longhorn, het Tributefest en het Zeekorenfestival.

De Notenkraker
Op vrijdag 12 januari om 20.00 uur laat je je onderdompelen in de magie van ‘De Notenkraker’, uitgevoerd door het ballet van de Staatsopera Bulgarije Stara Zagora. Deze klassieke balletvoorstelling is een adembenemend kerstsprookje voor het hele gezin. Jong en oud kunnen genieten van de prachtige decors, de kleurrijke kostuums en de wonderlijke danspassen.

Bogey & the Longhorn
Op vrijdag 12 januari om 21.30 uur eert Bogey & the Longhorn overleden artiesten tijdens het Vrijdagavond Vestzakconcert. De band speelt muziek van muzikanten die ons het afgelopen jaar ontvallen zijn, aangevuld met nummers van eerder overleden artiesten. Natuurlijk gedipt in het vertrouwde Bogey-sausje. De voetjes kunnen van de vloer, er mag worden meegezongen en de kelen blijven gesmeerd want de bar is tijdens de show geopend.

Tributefest
Op zaterdag 13 januari vanaf 15.00 uur spelen diverse tributebands de muziek van hun helden na. Het festival is uitverkocht.

Zeekorenfestival
Op zondag 14 januari vanaf 13.00 uur stap je aan boord van het negende Zeekorenfestival Steenwijkerland. Diverse lokale en regionale zee- en shantykoren brengen doorlopend hun muzikale repertoire bestaande uit de beste zeemansliederen, oude ballades en meeslepende shanty’s. Het zeedecor en heerlijke visgerechten maken de sfeer compleet.

De avond is ongemak
Op dinsdag 16 januari om 20.00 uur zie je de theaterbewerking van ‘De avond is ongemak’, het veelgeprezen literaire debuut van Lucas Rijneveld. Een streng gereformeerd boerengezin wordt ontwricht door de plotselinge dood van hun zoon. Jongste zus Jas ontspoort langzaam. Worstelend met schuldgevoel voert ze ontroerende gesprekken met haar overleden broer. Fantasie en werkelijkheid verstrengeld met elkaar.

Rosalie de Graaf
Op dinsdag 16 januari om 20.15 uur brengt Stichting VORK een kunstlezing van Rosalie de Graaf, de kunstenaar achter RoosArt. Ze maakt enorme street art werken en is gespecialiseerd in (hyper)realistische portretten. RoosArt is op jonge leeftijd al uitgegroeid tot een gevestigde naam in de wereld van street art en graffiti en heeft meerdere grote prijzen op haar naam staan. Onlangs inspireerde ze de schoolverlaters in het tv-programma ‘Dream School’ (NTR).

Tis hier geen hotel 2
Op donderdag 18 januari om 20.00 uur laten cabaretières Ellen Dikker, Hanneke Drenth en Dianne Liesker zien wat er gebeurt als pubers jouw huis als hotel beschouwen. En waarom het dan in een permanente staat van chaos verkeert. Maar ook al worden we soms knettergek van onze pubers, we houden toch van ze en kunnen meestal hard met én om ze lachen. En zij om ons, want ‘OMG, wij zijn zó boomer’. Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar.

Annick Boer
Op donderdag 18 januari om 20.15 uur zie je de cabaretvoorstelling ‘Deze is nog beter’. Annick Boer is bij het grote publiek bekend van haar vele typetjes in Kopspijkers, Kanniewaarzijn, de TV-Kantine en van Wie is de Mol?. Ze kan van een alledaags verhaal magisch theater maken. Komische conferences vol zelfspot en prachtige liedjes staan garant voor een heerlijke avond cabaret. Kleinkunst op zijn best.

Ook te zien: Brucified op vrijdag 19 januari, Huub Stapel op zaterdag 20 januari, Nilgün Yerli op zaterdag 20 januari, Passie voor Bach op zondag 21 januari (Grote Kerk), Murder on the Orient Express op dinsdag 23 en woensdag 24 januari, De ongeplukte zusters van Almere County op donderdag 25 januari, Janke Dekker op donderdag 25 januari.

Ga voor meer informatie en kaarten naar www.demeenthe.nl.

Avond is ongemak
Afbeelding
Bewonersbijeenkomst Theaterspektakel Kaatje bij de Sluis in Blokzijl Cultuur 18 mei, 16:00
Femke Welvaadt-Middelplaats -
Femke Welvaadt-Middelplaats: 'Inwoners niet als klant zien, maar als inwoners' Column 18 mei, 14:00
Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Drenthe en Overijssel Algemeen 18 mei, 12:00
Afbeelding
Uitnodiging 'Brandweerheld' voor Jonge mantelzorgers op 1 juni! Steenwijkerland 18 mei, 10:00
Breek door je Bubbel
VSBfonds ondersteunt verbindende ideeën met impuls 'Breek door je Bubbel' Algemeen 18 mei, 08:00
Afbeelding
55ste editie Wielerspektakel Steenwijk Sport 17 mei, 20:35