Themba Smit (links) en Rens Odink hebben zelf de teksten geschreven van hun show
Themba Smit (links) en Rens Odink hebben zelf de teksten geschreven van hun show Foto: Wim Goedhart

Themba en Rens brengen theatershow: De ene of de andere

· leestijd 1 minuut Cultuur Insta-Dekop

STEENWIJK - ‘De ene of de andere. Wegens groot succes terug in het theater’. Met die wervende tekst kondigen Themba Smit (15) uit Steenwijk en Rens Odink (15) uit Sint Jansklooster hun theatershow aan op een knaloranje poster. Op vrijdag 16 juni willen ze schitteren in het Vestzaktheater in De Meenthe. 

“Ouders, school, de nieuwste computersnufjes en allerlei andere dingen waar we dagelijks mee te maken hebben, gaan we in de show bespreken,” vertelt Themba. Net als zijn klasgenoot en vriend Rens Odink kijkt hij enorm uit naar de voorstelling. Ze hebben zelf de teksten geschreven en zullen samen, maar ook afzonderlijk, acte de présence geven op het podium. “We hebben de eerste show al gehad en die is goed in de smaak gevallen,” vervolgt Themba. Daarmee bedoelt hij de voorstelling op hun middelbare school Greydanus Meppel. De aanleiding daarvoor was een inzamelingsactie van de school voor waterputten in Oeganda. “We mochten zelf een actie bedenken en toen hebben wij voor een cabaretavond gekozen. Dat was een groot succes en daarom vonden wij het leuk om de voorstelling nog eens te doen,” luidt de verklaring. 

Kinky Boots

Dat de twee derdejaars hebben gekozen voor een cabaretvoorstelling komt niet uit de lucht vallen. Wie een kijkje op de facebooksite van Rens kijkt, ziet dat hij al heel wat ervaring op dat terrein heeft opgenaam. In 2020 speelde hij de rol van Lola in de musical ‘Kinky Boots’. Ook was hij al vanaf zijn twaalfde te zien op televisie in de programma’s ‘De Eindmusical’ van Avrotros en ‘Super Surprise’ op Zapp. “Vooral acteren vind ik superleuk om te doen,” zegt Rens. Themba zoekt ook graag een publiek op en wil na de middelbare school naar de theaterschool. “Ik vind het vooral leuk om mensen blij te maken en iets te doen voor een ander. En veel mensen vinden Rens en mij grappig,” zegt Themba. Hij loopt nu alvast stage in De Meenthe. Daar vertelde hij aan programmaleider Monique de Boer over de theatershow ‘De ene of de andere.’ Zij biedt de jongens graag een podium op 16 juni. 

Opbrengst voor KWF

De vrienden vinden het mooi dat ze met de inzamelingsactie voor Oeganda € 800 hebben opgehaald. Vooral ook omdat van beiden de roots in Afrika liggen. De jongens zijn van daaruit door de twee Steenwijkerlandse ouderparen geadopteerd en heel toevallig bij elkaar op school terecht gekomen. Aan hun theatershow in De Meenthe koppelen ze ook een goed doel, namelijk het KWF. “We hopen dat we weer zoveel op kunnen halen en het zou niet goed voelen, dat in eigen zak steken,” aldus Themba. Rens wil iedereen uitnodigen om te komen kijken. “Het wordt een hele leuke avond, daar krijg je geen spijt van,” klinkt het enthouisast. Om daarna te vervolgen: “Veel oudere mensen geven een show, maar ik vind dat het nu eens de tijd is voor jong talent. Als je een idee hebt, dat moet je dat waar maken en laten zien.” 

De theatershow ‘De ene of de andere’ op vrijdagavond 16 juni begint om 20.00 uur. Inloop vanaf: 19.30 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar voor € 10 via het mailadres endeandere@
hotmail.com.

Themba (links) en Rens
Rens (links) en Themba
Afbeelding
Bruidspaar Sielhorst is 65 jaar getrouwd: 'Jo werd onverwachts Riet's winnende lot' Steenwijk 7 uur geleden
Afbeelding
Giethoorn staat centraal tijdens Dag van de Geschiedenis Steenwijkerland 8 uur geleden
Afbeelding
Dit zijn de Overijsselse kanshebbers op deelname aan het Regio Songfestival Cultuur 9 uur geleden
Afbeelding
19 verenigingen uit Steenwijkerland en 7 uit Westerveld vanaf zaterdag op pad met de Grote Clubactie Steenwijkerland 21 sep., 10:32
Afbeelding
Eén op drie huurders in Drenthe mogelijk in geldproblemen Westerveld 21 sep., 10:04
Afbeelding
Tour de Wijnboer op zondag 24 september in Havelte Westerveld 21 sep., 07:00