Werk van Rosalie de Graaf
Werk van Rosalie de Graaf Foto: Aangeleverd

Kunstlezing op 16 januari met Street Art kunstenaar Rosalie de Graaf in Rabo Theater De Meenthe

Cultuur

STEENWIJK - Vork Kunstlezingen heeft een mooie start achter de rug met twee drukbezochte lezingen door John Körmeling en Ram Katzir. In het nieuw jaar bijt Rosalie de Graaf (1999) de spits af. Ze is beter bekend onder haar artiestennaam RoosArt en maakt grote Street Art muurschilderingen, vaak hyperrealistische portretten. Zo heeft ze al heel wat kale, lege plekken over de hele wereld kleurrijker gemaakt. 

Autodidact
Rosalie de Graaf bouwde in korte tijd een mooie carrière op. Ze brak haar studie geneeskunde af om zich aan de kunst te wijden. Het bijzondere is dat ze autodidact is en geen rolmodel heeft gehad. Haar ‘opleiding’ volgde ze via filmpjes op YouTube.

Een van haar eerste werken was een kussende Poetin en Trump (2018). De video over het maakproces ging direct viral en deed veel stof opwaaien. Ze bouwde al snel een naam op in de wereld van de Street Art.
Inmiddels heeft ze tweehonderd werken over de hele wereld gerealiseerd.

Door haar lezing krijgt de bezoeker een kijkje in haar ontwikkeling als Street Art kunstenaar, het ontstaan van haar ideeën en gedachten, en hoe ze die realiseert.

Programma
De Stichting VORK Kunstlezingen organiseert dit seizoen in totaal vijf lezingen over kunst in de openbare ruimte. Het volledige programma van de lezingen vindt u op www.vorkkunstlezingen.nl of op de website van Rabo Theater De Meenthe te Steenwijk. Op de website van Vork Kunstlezingen staan ook recensies van de eerder gehouden lezingen door John Körmeling en Ram Katzir en interviews.

Nieuwsbrieven met daarin informatie over de komende lezingen en de kunstenaars kunnen worden aangevraagd via het emailadres: info@vorkkunstlezingen.nl.

Kaarten voor de lezingen kunnen gereserveerd worden bij De Meenthe: 0521-514004 of worden besteld via de website van De Meenthe, onder theater genre lezingen. De lezingen beginnen om 20.15 uur.

 

Afbeelding
Afbeelding
Bewonersbijeenkomst Theaterspektakel Kaatje bij de Sluis in Blokzijl Cultuur 18 mei, 16:00
Femke Welvaadt-Middelplaats -
Femke Welvaadt-Middelplaats: 'Inwoners niet als klant zien, maar als inwoners' Column 18 mei, 14:00
Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Drenthe en Overijssel Algemeen 18 mei, 12:00
Afbeelding
Uitnodiging 'Brandweerheld' voor Jonge mantelzorgers op 1 juni! Steenwijkerland 18 mei, 10:00
Breek door je Bubbel
VSBfonds ondersteunt verbindende ideeën met impuls 'Breek door je Bubbel' Algemeen 18 mei, 08:00
Afbeelding
55ste editie Wielerspektakel Steenwijk Sport 17 mei, 20:35