Das Lehrerzimmer
Das Lehrerzimmer Foto: Aangeleverd

Oscar-genomineerde Das Lehrerzimmer bij Filmhuis Steenwijk

Cultuur

STEENWIJK – Op maandag 5 februari om 20.15 uur draait de Duitse film ‘Das Lehrerzimmer’ bij Filmhuis Steenwijk. In dit meeslepende schoolklasdrama toont regisseur Ilker Çatak een morele strijd over grenzen en rechtvaardigheid die thrillerachtige proporties aanneemt.

Wanneer er sprake lijkt te zijn van diefstal op een middelbare school, neemt de directie ingrijpende maatregelen om de dader te vinden. De jonge en betrokken wiskundedocent Carla Novak werkt sinds kort op de school en zet vraagtekens bij deze aanpak. Als ze zelf ontdekt wie de vermeende dader is, zet ze iets in gang wat ook grote gevolgen heeft voor haarzelf. Hoe ver ga je voor de waarheid? Actrice Leonie Benesch zet een indrukwekkende prestatie neer als Carla Novak. De film won tal van prijzen, waaronder de Deutsche Filmpreise voor Beste Film, Beste Regie en Beste Actrice, en is genomineerd voor een Oscar.

Ook te zien: Smoke Sauna Sisterhood op donderdag 15 februari, Best of IDFA on Tour 2024 op zondag 18 februari.

U vindt Filmhuis Steenwijk in het DYKA Vestzaktheater van Rabo Theater De Meenthe. Ga voor informatie en kaarten naar filmhuissteenwijk.nl. 


Das Lehrerzimmer - Foto: Aangeleverd

Das Lehrerzimmer
Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Drenthe en Overijssel Algemeen 18 mei, 12:00
Afbeelding
Uitnodiging 'Brandweerheld' voor Jonge mantelzorgers op 1 juni! Steenwijkerland 18 mei, 10:00
Breek door je Bubbel
VSBfonds ondersteunt verbindende ideeën met impuls 'Breek door je Bubbel' Algemeen 18 mei, 08:00