Afbeelding
Foto: Herman Pieper

Tweede Jam the Buze weer erg gezellig

Cultuur

STEENWIJK - Afgelopen zaterdag werd de tweede editie van Jam the Buze georganiseerd in het poppodium aan de Oostwijkstraat. Gewapend met instrumenten, die spontaan over en weer werden uitgeleend, betraden de deelnemers het podium. De avond kwam wat stroef opgang; wie gaat als eerste? Dat is toch altijd een beetje spannend. Gelukkig was daar snel een oplossing voor. Drie muzikanten betraden het podium en wierpen een improvisatie, uit de losse pols, de zaal in.

Toen het ijs gebroken was werd de honger naar het podium van de rest van de muzikanten groter. De avond begon te lopen en eindigde rond een uur of één ’s nachts. “Wat mooi om te zien dat de Buze weer zo mooi opleeft,” zegt een bezoeker die de 50 levensjaren, die de Buze inmiddels telt, grotendeels mee heeft gemaakt. En ander voegt, zichtbaar genietend, toe: “De jeugd heeft de Buze weer gevonden, er is weer een plek voor jong talent in Steenwijk.”

Eigen backline

“De Buze beschikt over een eigen backline, dat scheelt erg veel geregel en gesjouw voor de deelnemers van de sessie” zegt Kiki de Kam van De Buze. “Dat is overigens ook zoals het gaat om de oefenruimte, je kunt er zo in en aan de slag. Er is nog ruimte voor bands en andere acts om te oefenen. Er staan twee gitaarversterkers, een basversterker, drumstel en een uitgebreide zanginstallatie. Even aanmelden via het formulier op onze website (www.buze.nl) en je kunt binnen een paar dagen aan de bak met je band.”

Op 24 februari spelen de bands Asbest, das best! en Blackboots, met zangeres Sonja Snoodijk, in de Buze. Twee rockbands beide met hun eigen smoel en zeer de moeite waard.
Kaarten zijn online verkrijgbaar via de website van de Buze.
 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Ridders, prinsessen en zeemeerminnen: Sprookjesvoorstellingen in tuinen in Dwingeloo en Diever Westerveld 8 mei, 13:00
Afbeelding
Ondernemers Steenwijk Vestingstad houden winactie voor Moederdag Steenwijk 8 mei, 11:00
Hissy Brouwer (docent), Gea Mulder en René Karst (ambassadeur)
Gea Mulder uit Havelte verkozen tot Taalheld van Drenthe Westerveld 8 mei, 09:10
Ralph is de held van dag
Gieterse Ralph (12) ontdekt brand bij buren 112 Insta-Dekop 7 mei, 21:48
Vorige editie Rotary Gouden Knopentocht
Op Hemelvaartsdag: De Gouden Knopentocht in disco-stijl start op de Markt in Steenwijk Steenwijk Insta-Dekop 7 mei, 17:00
De Maten van de Keizer.
Luisterliedjes en poëzie met de Maten van de Keizer op 18 mei Cultuur 7 mei, 12:10