Marjan Berk
Marjan Berk Foto: Merlijn Doomernik

Marjan Berk op 10 maart in De Meenthe: ‘De leukste oma van de wereld’ naar Steenwijk

Cultuur

STEENWIJK - Schrijfster en actrice Marjan Berk treedt op zondag 10 maart op in het Vestzaktheater van De Meenthe. Ze doet dat, in het verlengde van het thema van de Boekenweek (familie), onder de titel ‘de leukste oma van de wereld’. Eind februari komt een nieuw boek van haar uit onder dezelfde titel.

Marjan Berk bewoonde ruim vijftig jaar een tweede huis in Kalenberg en is daarom uitermate bekend met Steenwijk en omstreken. Vanwege haar hoge leeftijd en de daarmee gepaard gaande ongemakken heeft ze in 2016 een appartement in Amsterdam betrokken. Ze is zeer actief, schrijft columns in het AD, houdt lezingen door het hele land en voegt nog altijd boektitels toe aan de meer dan vijftig die ze op haar naam heeft staan.

Het optreden als onderdeel van het 37e Schrijversfestival Steenwijk e.o. is zondag 10 maart; het begint ’s middags om 15.00 uur in het Vestzaktheater van De Meenthe. Kaarten à € 12,50 zijn verkrijgbaar via www.schrijversfestival.com.

Nieuw boek van Marjan Berk
Eind februari voegt Marjan Berk een nieuwe titel aan haar reeks van meer dan vijftig boeken. ‘De liefste oma van de wereld’ heet het en het is een verzameling van haar verhalen en columns over haar kleinkinderen.

Tijdens haar optreden in Steenwijk op zondag 10 maart zal ze zeker ingaan op de totstandkoming en haar publiek een inzage in het boek geven. Die zondagmiddag is ook Primera Steenwijks Boekhuys in De Meenthe aanwezig met een flink aantal exemplaren.

Afbeelding
Wandelexcursie in De Wieden: De natuur in bloei! Steenwijkerland 6 uur geleden
Barsbekerbinnenpolder
Barsbekerbinnenpolder beter ingericht voor weidevogels: 'Samenwerking goed voor de natuur én de agrarische sector' Steenwijkerland 8 uur geleden
Afbeelding
Dweilorkesten zorgen zondag 26 mei voor gezelligheid in centrum Steenwijk: Koopzondag met Grand Finale op de Markt Cultuur 8 uur geleden