Afbeelding
Foto: Aangeleverd

The Old Oak bij Filmhuis Steenwijk

Cultuur

STEENWIJK – Op vrijdag 15 maart om 20.15 uur draait het Britse sociale drama ‘The Old Oak’ bij Filmhuis Steenwijk.

In een voormalig mijnwerkersstadje in Noord-Engeland staat de laatst overgebleven kroeg The Old Oak. De lokale bevolking kan amper het hoofd boven water houden en ziet hun woonplaats steeds verder leeglopen. Kroegbaas TJ hoort zijn mopperende, vaste klanten zwijgzaam aan. Als de pub met sluiting wordt bedreigd, zorgt de onaangekondigde huisvesting van Syrische vluchtelingen in het stadje voor extra onrust. Maar een onwaarschijnlijke vriendschap brengt de verschillende werelden voorzichtig tot elkaar, met The Old Oak als gezamenlijk middelpunt. In The Old Oak gloort er hoop in het besef dat we het toch samen moeten doen.

Ook te zien: May December op dinsdag 19 maart, Gerlach op vrijdag 5 april, Simple comme Sylvain op dinsdag 9 april, Monster op donderdag 18 april, Stop Making Sense op dinsdag 23 april, The Zone of Interest op donderdag 2 mei, About Dry Grasses op vrijdag 10 mei, Bonnard, Pierre et Marthe op dinsdag 14 mei, The Holdovers op dinsdag 21 mei, Inshallah a Boy op dinsdag 28 mei, Poor Things op dinsdag 4 juni, Io Capitano op dinsdag 11 juni.

U vindt Filmhuis Steenwijk in het DYKA Vestzaktheater van Rabo Theater De Meenthe. Ga voor informatie en kaarten naar www.filmhuissteenwijk.nl.

Afbeelding
Afbeelding
De drie winnaars
Finalisten Innovatieprijs van Regio Zwolle 2024 bekend Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Ridders, prinsessen en zeemeerminnen: Sprookjesvoorstellingen in tuinen in Dwingeloo en Diever Westerveld 21 uur geleden
Afbeelding
Ondernemers Steenwijk Vestingstad houden winactie voor Moederdag Steenwijk 23 uur geleden
Ralph is de held van dag
Gieterse Ralph (12) ontdekt brand bij buren 112 Insta-Dekop 7 mei, 21:48
Vorige editie Rotary Gouden Knopentocht
Op Hemelvaartsdag: De Gouden Knopentocht in disco-stijl start op de Markt in Steenwijk Steenwijk Insta-Dekop 7 mei, 17:00
De Maten van de Keizer.
Luisterliedjes en poëzie met de Maten van de Keizer op 18 mei Cultuur 7 mei, 12:10

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.