Yentl en De Boer met Modderkruipers
Yentl en De Boer met Modderkruipers Foto: Raymond van Olphen

Yentl en De Boer staan op 15 maart in De Meenthe met Modderkruipers

· leestijd 2 minuten Cultuur

STEENWIJK – Rabo Theater De Meenthe heeft de komende week weer een gevarieerd programma, met verbluffende kleinkunst van Yentl en De Boer en de Ashton Brothers, muziek van Best of Britain en Prity Bernike, cabaret van Willie Wartaal en Vlamousse, een lezing van Tommy Wieringa en toneel met De kant van Ada.

Yentl en De Boer
Op vrijdag 15 maart om 20.00 uur zijn brengen Yentl en de Boer met ‘Modderkruipers’ een voorstelling vol grappige en ontroerende liedjes. Over heldenmoed en vluchtdrang, en het comfort van de warme blubber, terwijl de grimmige wereld juist om helden roept. Winnaar van de Poelifinario in de categorie Kleinkunst. Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar.


Yentle en De Boer met Modderkruipers - Foto: Raymond van Olphen

Best of Britain
Op zaterdag 16 maart om 20.00 uur zetten Syb van der Ploeg, Brenda Bee en Maarten Peters samen met vijf topmuzikanten een avondvullend muziekspektakel op de planken. Een show vol nostalgie en wereldhits, met muziek van The Beatles tot Coldplay. Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar.

Prity Bernike
Op zaterdag 16 maart om 20.15 speelt Prity Bernike muziekstukken voor pianosolo. Al op jonge leeftijd wist deze in Bombay geboren Nederlandse dat ze pianiste wilde worden. In haar muziek zoekt ze naar rust, puurheid en warmte. Op het programma staan Yiruma, Einaudi, Michele McLaughlin, Greg Maroney, aangevuld met eigen muziek en filmmuziek.

Tommy Wieringa
Op maandag 18 maart om 20.00 geeft de prijswinnende auteur Tommy Wieringa een lezing in het kader van het Schrijversfestival. Hij brak bij het grote publiek door met ‘Joe Speedboot’, en zijn roman ‘Dit zijn de namen’ ontving onder meer de Libris Literatuurprijs.

Ashton Brothers
Op woensdag 20 maart om 20.00 uur brengen de Ashton Brothers met hun show ‘Brothers’ een ode aan elkaar, aan de tribe die ze samen vormen. De groep staat bekend om hun spectaculaire kleinkunstvoorstellingen, vol magie, muzikaliteit en hilarische halsbrekende toeren. Deze grandioze voorstelling kreeg vijf sterren van onder meer De Volkskrant en het AD.

De kant van Ada
Op woensdag 20 maart om 20.15 uur vertelt deze theatermonoloog het vervolg op de roman ‘Jij bent van mij’ van Peter Middendorp, waarin boer Tille jarenlang de verkrachting van en moord op een zestienjarig meisje verzweeg. Mevrouw Ogterop belicht het verhaal van zijn vrouw Ada. Kon zij weten dat haar man een verkrachter was, een moordenaar? En hoe leef je door nadat zoiets uitkomt?


De Kant van Ada - Foto: Bart Grietens

Willie Wartaal
Op donderdag 21 maart om 20.00 uur speelt Willie Wartaal de voorstelling ‘Moederdag’, de eerste solo theatershow van deze succesvolle artiest, onder meer bekend van De Jeugd van Tegenwoordig. Verwacht een programma vol muziek, grappige en serieuze verhalen over zijn leven, zijn moeilijke jeugd, het hebben van een drugsverslaafde moeder en de levenslessen die hij daaruit haalde.


Willie Wartaal - Foto: Aangeleverd

Vlamousse
Op donderdag 21 maart om 20.15 uur zie je het cabaretduo Vlamousse. Hun voorstelling ‘In den beginne’ draait om één vraag: waarom willen twee vrouwen met rammelende eierstokken wél vader worden maar géén moeder? Bewapend met humor en genadeloze eerlijkheid nemen ze je mee naar waar het allemaal begon en trekken daarbij hun ouders uit hun Godenrol, Maria van d’r sokkel en hun binnenwereld naar buiten. Door het AD uitgeroepen tot hét cabarettalent van 2024.

Ook te zien: Roberto Jacketti & The Scooters op vrijdag 22 maart, Javier Guzman op zaterdag 23 maart, Nathalie Baartman op dinsdag 26 maart, Thijs Lijster op woensdag 27 maart, Derek Otte op woensdag 27 maart, Tineke Schouten op donderdag 28 maart (uitverkocht), Ocobar op donderdag 28 maart.

Ga voor meer informatie en kaarten naar www.demeenthe.nl.

Willie Wartaal
De Kant van Ada
De drie winnaars
Finalisten Innovatieprijs van Regio Zwolle 2024 bekend Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Ridders, prinsessen en zeemeerminnen: Sprookjesvoorstellingen in tuinen in Dwingeloo en Diever Westerveld 21 uur geleden
Afbeelding
Ondernemers Steenwijk Vestingstad houden winactie voor Moederdag Steenwijk 23 uur geleden
Ralph is de held van dag
Gieterse Ralph (12) ontdekt brand bij buren 112 Insta-Dekop 7 mei, 21:48
Vorige editie Rotary Gouden Knopentocht
Op Hemelvaartsdag: De Gouden Knopentocht in disco-stijl start op de Markt in Steenwijk Steenwijk Insta-Dekop 7 mei, 17:00
De Maten van de Keizer.
Luisterliedjes en poëzie met de Maten van de Keizer op 18 mei Cultuur 7 mei, 12:10

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.