Patricia Snel
Patricia Snel Foto: Aangeleverd

Lezing Patricia Snel over haar nieuwe boek ‘De vondeling van Veenhuizen’

Cultuur

WILLEMSOORD - Op donderdag 25 april organiseert Primera Steenwijks Boekhuys in samenwerking met Eethuys De Steen een lezing met Patricia Snel over haar nieuwste boek ‘De vondeling van Veenhuizen’. Dit is een adembenemende historische roman over drie wezen in de kinderkolonie van Veenhuizen. 

Deze kinderkolonie, onderdeel van de Maatschappij van Weldadigheid, heeft ingrijpende sporen achtergelaten in duizenden families. Patricia Snel stuitte op het opgetekende verhaal van Karel en Lize Muller en vormde dit bijzondere stukje geschiedenis op invoelende wijze om tot een roman over vriendschap, veerkracht en de hoop op een beter leven. Patricia verbleef voor het schrijven van deze roman zeven maanden lang in de voormalige kinderkolonie. Het boek is vanaf 18 april te koop bij Primera Steenwijks Boekhuys. Patricia Snel is naast bestsellerauteur van een aantal thrillers ook schrijfcoach. Ze heeft een aantal jaren in Dwingeloo gewoond en is dus bekend met de omgeving.

De lezing is op donderdagavond 25 april en begint om 20.00 uur, entree € 5, inclusief kop koffie/thee. Locatie: Eethuys De Steen, Steenwijkerweg 155 te Willemsoord. Toegangsbewijzen zijn verkrijgbaar bij Primera Steenwijks Boekhuys en Eethuys De Steen. Reserveren kan ook telefonisch: 0521-512089 of via e-mail info@boekwinkel.com.


Cover De Vondeling van Veenhuizen - Foto: Aangeleverd

Cover De Vondeling van Veenhuizen
Het team van VV Steenwijk Old Stars: boven vlnr: Geert Kremer, Willem Vries, Frans van der Velden, Jan van Rosmalen en André Buimer, onder: vlnr: Wout Krist, Jan Brouwer, Bert Petersen en Edy Wester
VV Steenwijk Oldstars wint toernooi SC Heerenveen Sport 16 uur geleden
Cliënten en begeleider aan de slag in de keuken van De Otterskooi
Jonge mensen met dementie koken voor familieleden in Restaurant De Otterskooi Steenwijkerland 17 uur geleden
De Oldenhof
Tuinieren op De Oldenhof bovenal gezond en gezellig: Stichting zoekt vrijwilligers Steenwijkerland 18 uur geleden
Afbeelding
Gemeente Westerveld neemt afscheid van burgemeester Rikus Jager Westerveld 14 mei, 15:28
Hendrik Veenstra
Hendrik Veenstra kampioen van maandagavondgroep Biljartvereniging Steenwijk Sport 14 mei, 13:30
Afbeelding
Steenwijkerland biedt maatwerk voor inzameling oud papier Steenwijkerland 14 mei, 12:43