Wilma Wuite met haar boek 'IJskelder'
Wilma Wuite met haar boek 'IJskelder' Foto: Hilda Knol

Wilma Wuite uit Giethoorn staat op shortlist The Indie Awards: ‘Ik ben flabbergasted’

· leestijd 1 minuut Cultuur Insta-Dekop

GIETHOORN - Schrijfster Wilma Wuite staat op de shortlist van The Indie Award. Dat geldt voor haar in 2023 verschenen boek ‘IJskelder’ in de categorie van het ‘Populairste Boek’. Deze publieksprijs is een onderdeel van The Indie Awards, een jaarlijkse boekenprijs voor Nederlandstalige schrijvers die zelf hun boeken uitgeven. 

Het goede nieuws van de nominatie krijgt Wuite te horen van de redactie van De Kop. Redacteur Hilda Knol had zich op de nieuwsbrief geabonneerd en las daarin haar naam. Zij belde de schrijfster voor een reactie, die nog van niets wist. “Ik ben flabbergasted, wat mooi om te horen, dit is een soort van erkenning en maakt we wel trots,” reageert ze.

Populairste Boek

In maart verscheen Wuites naam op de longlist van The Indie Awards met nog 69 andere schrijvers. Lezers konden vervolgens tot 31 maart stemmen in twee categorieën: ‘Populairste Boek’ en ‘Mooiste Cover’. De Gieterse kreeg samen met Ans Speelman, Manouck Kwakernaat, Steven Arrazola de Oñate en Vicky Verbaenen de meeste stemmen in de categorie ‘Populairste Boek’. De vele promotie die Wuite voor het boek heeft gemaakt, zal zeker geholpen hebben om op de shortlist terecht te komen. “Ik heb op het Gieterse Schrijversfestival 2023 in een volle kerk mijn boek gepresenteerd,” illustreert ze. Ook denkt ze dat de vele lezers uit de regio en collega’s op haar boek hebben gestemd. “Van iedereen die het boek gelezen heeft of het bericht in De Kop heeft gelezen, heb ik een enthousiaste reactie gehad,” klinkt het. In totaal hebben vierduizend mensen een stem uitgebracht.

Thriller

‘IJskelder’ is een thriller die zich in Giethoorn en Meppel afspeelt. Hoofdpersoon Berend van Baarle ontdekt op een avond dat zijn vrouw Cecile en de hond zijn verdwenen. Wat volgt is een spannende zoektocht. Het boek heeft Wuite uitgebracht bij Brave New Books.

De jury, die bestaat uit Astrid Habraken, Sanne Hillemans en Susan Derksen, gaat nou de vijf boeken op de shortlist lezen en de winnaar daarvan aanwijzen. Die maakt zij bekend op 15 mei. De prijsuitreiking is tijdens een feestelijke ceremonie op 8 juni in de Kargadoor in Utrecht.

Lees ook dit bericht. 


Wilma Wuite - Foto: Aangeleverd

Wilma Wuite
Afbeelding
In deze Overijsselse gemeente staan de meeste energiezuinige huizen: Steenwijkerland heeft 31,4% energielabel A Steenwijkerland 28 apr, 16:00
Afbeelding
Meppel meest kunstzinnige gemeente van Drenthe Westerveld 28 apr, 14:00
Hervormde kerk Vledder
Ledenvergadering Dorpsbelang Vledder gaat over woningbouw, dorpshuis en ontmoetingsplein Westerveld 28 apr, 13:00