Auteur Henk de Zeeuw reikt eerste exemplaren van het boek ‘In liefde bloeiende’ uit aan Maja Eckhardt en Bertus Halfwerk tijdens de boekpresentatie op 9 mei 2024
Auteur Henk de Zeeuw reikt eerste exemplaren van het boek ‘In liefde bloeiende’ uit aan Maja Eckhardt en Bertus Halfwerk tijdens de boekpresentatie op 9 mei 2024 Foto: Aangeleverd

Drukbezochte boekpresentatie van ‘In liefde bloeiende’

Cultuur

VOLLENHOVE - Auteur Henk de Zeeuw heeft het eerste exemplaar van het boek ‘In liefde bloeiende; Over leven, kunst en wilde planten van Maja Eckhardt en Bertus Halfwerk’ op een druk bezochte bijeenkomst uitgereikt aan de twee kunstenaars.

In zijn korte toespraak noemde de Zeeuw Maja en Bertus mensen vol passie, niet alleen voor de kunst, maar ook voor de natuur, de politiek, de samenleving. Krachtige mensen die al vijftig jaar prachtige dingen maken op doek, in hout en staal én in de levende tuin rond hun huis.

Uniek

De deelnemers aan de boekpresentatie noemden het boekje uniek, omdat het tegelijkertijd een kunstboek, een biografie over twee kunstenaars én een boek over zeldzame wilde planten is. Bovendien is het prachtig vormgegeven door Marike van Pagée en worden de werken van de beide kunstenaars heel mooi weergegeven. 

Boeiend kunstenaarsleven

In korte schetsen trekt het boeiende leven en werk van Maja Eckhardt (kunstschilder) en Bertus Halfwerk (tekenaar en maker van assemblages) voorbij, vanaf het begin in Olst begin zeventiger jaren, tot de viering van 50 jaar productief kunstzinnig werk in hun huisje aan de dijk bij Blankenham. Daarbij worden olieverfschilderijen, tekeningen en aquarellen gemaakt door Maja getoond, evenals de tekeningen en de kleine en grote objecten gemaakt door Bertus. 

Het boek is te verkrijgen bij www.boekenbestellen.nl voor € 25 plus verzendkosten (zoek op titel óf het ISBN nummer: 978-94-91747-16-8) én bij de boekhandels in de regio.

Cover
Achterflap 'In liefde bloeiende'
Aanvallende actie van Jason Huisman
Update: Olde Veste wint laatste competitiewedstrijd tegen Alcides met 3-1 Met foto- en videoverslag 14 uur geleden
Bas Nijhuis
Bas Nijhuis volgt Overijsselse Olympische sporters in eigen Oost-serie 'Bas naar de Spelen' Sport 15 uur geleden
Diner en Blanc
Laatste kaarten in de verkoop Diner en Blanc Steenwijk 19 mei, 18:33