Werk van Hanna Schut
Werk van Hanna Schut Foto: Aangeleverd

Overzichtstentoonstelling in Kulturhus tijdens Atelierroute Weerribben-Wieden 2023

· leestijd 2 minuten Cultuur

GIETHOORN - Het eerste weekend van oktober opent het Kulturhus weer haar deuren voor de Atelierroute Weerribben-Wieden! Met in het Kulturhus van Giethoorn maar liefst zes kunstenaars met hun pop-up atelier én de overzichtstentoonstelling van alle deelnemende kunstenaars aan de Atelierroute.

De Atelierroute Weerribben-Wieden vindt plaats op zaterdag 7 en zondag 8 oktober, waarbij dit jaar een record aantal kunstenaars zich hebben aangemeld. De ateliers zijn open van 11.00 tot 17.00 uur en zij worden op www.atelierrouteweerribbenwieden.nl voorgesteld, waarbij ook alle locaties zichtbaar zijn. Ook zijn er bij de deelnemers folders verkrijgbaar, zodat men gemakkelijk een route kan plannen. 

Overzichtstentoonstelling

In het Kulturhus is tijdens de Atelierroute één werk te zien van alle deelnemende kunstenaars aan de Atelierroute. Een prachtige kans om de verscheidenheid van kunstenaars in één keer te bewonderen en te ontdekken wat de regio qua kunst te bieden heeft! Deze tentoonstelling is overigens de gehele maand oktober te zien in Giethoorn. Deze wordt op vrijdagavond 6 oktober om 19.30 uur officieel geopend door wethouder Trijn Jongman en is voor genodigden. 

Exposanten tijdens Atelierroute in het Kulturhus

Lia Gurowitsch is een eigentijdse primitieve en succesvolle schilderes. Van jongs af aan was het duidelijk dat zij geboren was om te creëren. Zij is niet te vangen in een hokje van een bepaalde stijl. Alles wat haar boeit probeert ze weer te geven zoals zij dat ervaart zonder zich te laten remmen door de werkelijkheid. 


Werk van Lia Gurowitsch - Foto: Aangeleverd

Hanna Schut haar passie is werken met olieverf en drukkunst, lino’s en etsen. Haar inspiratie vindt ze vaak in de natuur, daar voelt ze zich op haar best! “Vogels schilderen werkt verslavend, maar voor de komende tijd wil ik me verliezen in verhalende afbeeldingen - ideeën te over - en het is altijd een uitdaging om dat zo goed mogelijk te verbeelden!” aldus Hanna. 


Werk van Hanna Schut - Foto: Aangeleverd

Sinds een jaar of tien schildert Ellen van Aggelen ter compensatie van haar dagelijks werk, dat vooral verbaal georiënteerd was. Ze is begonnen met lessen bij Ammie Elling in Giethoorn en daar ontdekte ze dat ze graag met kleuren speelt. Waarbij het meer gaat om de impressie, dan de precisie en details. Natuurbeelden, maar ook dorpsgezichten en karakteristieke mensen met kleuren op het doek zien te vangen, vindt ze een uitdaging. Schilderen werkt voor haar rustgevend. 


Werk van Ellen van Angelen - Foto: Aangeleverd

Erik Stokker – artbyest – maakt ragfijne pentekeningen met de rOtring pen. Deze van origine grafische pen is diepzwart en geschikt voor scherpe lijnen en details. Dat is terug te zien in de tekeningen! Met veel geduld zijn uitgekiende vormen, ritmes en veel details op papier gezet. Soms realistisch, soms abstract en vaak werelden van stippen en lijnen. De vormen nodigen je uit om in het werk te kruipen en Erik zijn wereld mee te beleven. 


Werk van Erik Stokker - Foto: Aangeleverd

De abstracte sculpturen van Maya Mastwijk zijn uitgekiend in balans. Van zorgvuldig bij elkaar gezochte afgedankte spullen, die ze uit elkaar haalt, maakt ze met veel geduld ruimtelijke werken die de grens tussen staan en vallen zo dicht mogelijk benaderen. Terwijl de compositie schijnbaar logisch en voor de hand liggend is, is het vaak verrassend hoe de sculpturen in balans kunnen blijven. 


Werk van Maya Mastwijk - Foto: Aangeleverd

Bernardien Hubbers inspiratie voor haar werk is overal om haar heen aanwezig. Zodra ze aan het schilderen is begint er voor haar een avontuur en komt het schilderij langzaam tot leven. Kijken, kijken en nog eens kijken. Beetje lichter, donkerder, meer verf of juist verdund. Rust, beweging en kleur vind ik belangrijk. 


Werk van Bernardien Hubbers - Foto: Aangeleverd

Werk van Erik Stokker
Werk van Ellen van Angelen
Werk van Lia Gurowitsch
Werk van Bernardien Hubbers
Werk van Maya Mastwijk
Afbeelding
Bewonersbijeenkomst Theaterspektakel Kaatje bij de Sluis in Blokzijl Cultuur 18 mei, 16:00
Femke Welvaadt-Middelplaats -
Femke Welvaadt-Middelplaats: 'Inwoners niet als klant zien, maar als inwoners' Column 18 mei, 14:00
Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Drenthe en Overijssel Algemeen 18 mei, 12:00
Afbeelding
Uitnodiging 'Brandweerheld' voor Jonge mantelzorgers op 1 juni! Steenwijkerland 18 mei, 10:00
Breek door je Bubbel
VSBfonds ondersteunt verbindende ideeën met impuls 'Breek door je Bubbel' Algemeen 18 mei, 08:00
Afbeelding
55ste editie Wielerspektakel Steenwijk Sport 17 mei, 20:35