Afbeelding

D’ Olde Veste ‘54 bekert verder

Sport

RUINERWOLD - Olde Veste heeft op zaterdag 13 november de volgende ronde van de beker weten te behalen via een 0-4 overwinning op zondag vierdeklasser Ruinerwold.

In de eerste 45 minuten had Olde Veste, de koploper uit de zaterdag eerste klasse, wel veel balbezit maar het duurde lang voordat de Steenwijkers de eerste mogelijkheid konden creëren. Op slag van rust kreeg spits Bas de Vries de kans, maar hij schoot te gehaast naast. In de rust werden er paar wissels, waaronder Jason Huisman, doorgevoerd en dat had het gewenste resultaat. Huisman kopte in de 52 minuut de 0-1 binnen. Door het uitvallen van het licht moesten beide ploegen uitwijken naar het kunstgrasveld. Dat bleek in het voordeel van Olde Veste want het tempo ging omhoog en vijf minuten na het hervatten scoorde Bas de Vries de 0-2. Vervolgens ging het snel doordat Hessel Eikelboom twee keer scoorde: 0-4. Zo bereikten de blauw-gelen alsnog een simpele overwinning.

Eerder deze week wisten onder andere Urk, Genemuiden, Flevo Boys en ONS Sneek zich te plaatsten voor de volgende rond. Op zondag 14 november komt Steenwijker Boys in actie. Tegenstander in de uitwedstrijd zal Rolder Boys zijn.