Afbeelding
Foto: Pixabay

Sportverkiezingen naar 14 februari verschoven: vanaf nu kandidaten en kampioenen voordragen

· leestijd 1 minuut Sport

STEENWIJKERLAND - Het is allemaal erg onzeker wat er allemaal in de nabije toekomst vanwege coronamaatregelen wel of niet mogelijk is. Daarom heeft de organisatie van de Sportverkiezingen Steenwijkerland besloten het sportgala niet in januari te houden, maar te verschuiven naar februari. Als datum is daarvoor uit de bus gekomen maandagavond 14 februari en dat valt samen met Valentijnsdag. Vandaar dat als thema ‘liefde voor de sport’ is gekozen. Voor vele sporters is dat immers de inspiratie (geweest) om als actief sporter, bestuurder of vrijwilliger in de sport aan de slag te gaan.

Vanwege corona is de editie van 2020 niet doorgegaan. Daarom is het dit keer de bedoeling om sporters te huldigen, die in 2020 en/of 2021 opvallende prestaties hebben geleverd. “Nu maar hopen, dat we de verkiezingen in februari wel kunnen laten plaatshebben, eventueel in een aangepaste vorm,” is directeur Han Evers van De Meenthe van mening. De intentie is om niet alleen een sportman, sportvrouw en sportvrouw te gaan kiezen, maar ook een vrijwilliger, sportplussporter (iemand ouder dan 50 jaar), een sporter met een beperking en een drietal sporttalenten. Verder zal de Rein Gaal Bokaal voor een bijzondere prestatie worden uitgereikt en iemand worden toegevoegd aan het rijtje sportambassadeurs van de gemeente Steenwijkerland. Aan de hand van de inzendingen bepaalt de jury, zoals elk jaar, wie er worden genomineerd en in aanmerking komen voor de diverse prijzen.

Sportkampioenen
De gemeente Steenwijkerland huldigt elk jaar lokale sportkampioenen en is dat van plan nu te doen met die van 2020 en 2021. Daarvoor komen in aanmerking in Steenwijkerland woonachtige sporters, die een podiumplaats hebben behaald tijdens een Europees of wereldkampioenschap, een nationaal, provinciaal of regionaal kampioenschap. Zo’n prestatie kan natuurlijk ook in teamverband zijn geleverd.

Kandidaten voordragen
Gevraagd wordt om kandidaten voor te dragen. Bij deze aanmelding graag meer informatie over de kampioen(en) vermelden, zoals naam en adres van de (contact)persoon, het niveau van de prestatie, telefoonnummer en de naam van de vereniging of sportinstelling die de sporter of het team begeleidt. Alle aangemelde sporters zullen uiteraard worden uitgenodigd om op 14 februari aanwezig te zijn.

Wie suggesties heeft kan voor alle bovengenoemde categorieën een e-mail met kandidaten sturen naar sportsteenwijkerland@ziggo.nl

Jubbega in de eerder dit seizoen gespeelde wedstrijd tegen Olde Veste
Nieuwe ontwikkeling: Jubbega gaat tóch de competitie niet uitspelen Sport 5 uur geleden
Afbeelding
Hey Terugwinnaar, doe jij ook mee met de grondstoffenspeurtocht? Speur mee in Steenwijk en win bioscoopkaartjes Steenwijk 7 uur geleden
Afbeelding
Olde Veste wint halve bekerfinale van SVBO Emmen Met video 8 uur geleden

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.