Afbeelding
Logo Skeelerklim van Steenwijk

Skeelerklim van Steenwijk op de kalender voor 3 mei

Sport

STEENWIJK - Na twee jaren van afgelastingen staat voor dinsdag 3 mei de Skeelerklim van Steenwijk weer op de nationale kalender. Het wordt de openingswedstrijd van de landelijke competitie van de KNSB. Eerst komen de vrouwen en vervolgens de mannen in actie voor een marathon op het bekende parcours Gagelsweg-Schansweg-Meppelerweg.

De laatste en 35e editie van dit oudste skeelerevenement van ons land dateert van 2019, toen Gary Hekman de marathon bij de mannen voor de zesde keer wist te winnen en Marijke Groenewoud bij de vrouwen zegevierde. Laatstgenoemde werd vorig jaar wereldkampioen massastart en won vorige maand met de achtervolgingsploeg een bronzen OIympische medaille in Peking. Tot de winnaars van de Klim behoren ook andere Olympische vedetten als de Belg Bart Swings en de Italiaanse Francesca Lollobrigida, die beiden in Steenwijk al twee keer triomfeerden.

Organisatie

De organisatie hoopt de komende weken de organisatie financieel rond te kunnen maken. De eerste sponsors zijn al benaderd. Tevens heeft voetbalvereniging Steenwijk medewerking toegezegd waar het betreft de inrichting en afzetting van het parcours. Ook zijn er al contacten gelegd met de SVBS, dat de verkeersregelaars levert en de EHBO voor de medische verzorging.

Olde Veste - Jubbega
Bestuur Olde Veste doet hernieuwde oproep aan KNVB: 'Door Jubbega uit de competitie te nemen beloon je de club' Sport 4 uur geleden
Jan Vayne en Adriaan Stoet
Wiedenconcert met Jan Vayne en Adriaan Stoet Cultuur 4 uur geleden
Schuurverkoop
Oldemarkt heeft 45 adressen met schuurverkoop Steenwijkerland 9 uur geleden