Mede-trainer en speler Jarno Muis knuffelt Jan Boxum, onder het toeziend oog van Boxums vrouw Angelique en hun zoon Jari.
Mede-trainer en speler Jarno Muis knuffelt Jan Boxum, onder het toeziend oog van Boxums vrouw Angelique en hun zoon Jari. Foto: Ben Flobbe

Indrukwekkend en emotioneel eerbetoon voor trainer Jan Boxum

Sport

STEENWIJK – De Steenwijker Boys hebben op Tweede Paasdag een indrukwekkend en emotioneel eerbetoon gebracht aan Jan Boxum (53). De trainer heeft onlangs bekendgemaakt dat hij de spierziekte ALS heeft. Voorafgaand aan de wedstrijd van het eerste zondagelftal kreeg hij prachtige foto’s van Ben Flobbe. Voor zijn vrouw Angelique waren er bloemen.

Het was op tweede paasdag weer zo’n moment waarop de kleine voetbalclub Steenwijker Boys groot is. Vanaf het moment dat de eerste schok na het bekendmaken van de ziekte van Jan Boxum was neergedaald, stak een aantal clubmensen de koppen bij elkaar. Zij wilden hún Jan, die zijn club zo’n warm hart toedraagt, een hart onder de riem steken. 

Warme club

Boxum werd op het veld toegesproken door zijn medetrainer Jarno Muis: “Deze club heet eigengereid te zijn naar buiten toe, maar als je binnen de gelederen bent, dan pas voel je hoe warm de club is. Niets is onmogelijk bij Steenwijker Boys. En de Boys is de club van en voor ménsen.” De club is in zijn volle breedte een belangrijke schakel geweest in het eerbetoon dat werd opgezet door de selectie van zondag 1. 

Albert Outjes, Jan’s beste kameraad, steun en toeverlaat werd ook in het eerbetoon betrokken. Hij kreeg dezelfde foto’s en zijn vrouw eveneens een bos bloemen. 

Lees op dinsdag 26 april in de papieren versie van De Kop het uitgebreide interview dat journalist George Huisman met Jan Boxum heeft gehad.

Kemphaan
Vogel excursie Gaasterland op zaterdag 4 mei 2024 Algemeen Ingezonden 3 mei, 14:42
Afbeelding
Zomerse Exoten-Expeditie voor jongeren in Nationaal Park Steenwijkerland 3 mei, 14:00
Jannie Mol bij de huldiging 65 jaar lid, Jannie Baas (links) en Marie Strating -
Vrouwen van Nu Polder II/Steenwijkerwold viert 75-jarige jubileum in de Proefkolonie Steenwijkerland 3 mei, 12:00
De nieuwe trainer Peter Joustra -
Dubbelinterview: Peter Joustra volgt Hans Nijmeyer op als trainer van DIOS Sport 3 mei, 10:42
De tuin aan de Van Goghstraat
Tuincafé op zaterdag 4 mei in Steenwijk-West Steenwijk 3 mei, 08:00
Afbeelding
Automobilist gewond na aanrijding met trekker aan de Jan van Nassauweg in Giethoorn Met tien foto's 2 mei, 20:57