Kampioen SVBS/VHK
Kampioen SVBS/VHK Foto: Aangeleverd

Meeste beslissingen zijn gevallen in vrouwencompetitie

· leestijd 1 minuut Sport

STEENWIJKERLAND - Met voor de teams uit Steenwijkerland nog twee wedstrijden te gaan zijn de meeste beslissingen al gevallen. Steenwijkerwold V1 herstelde zich goed van de nederlaag bij SVM.

Tweede Klasse

Olde Veste V1 – Lycurgus V1 1-1

Olde Veste speelde een goede eerste helft maar het tweede bedrijf was een slappe vertoning. Lizzy van Heuven wist namens de thuisclub te scoren. Doordat Eenrum/Kloosterburen verrassend gelijk speelde bij Leeuwarder Zwaluwen staat Olde Veste nog 1 punt boven de nacompetitie streep.

Derde klasse

Steenwijkerwold V1 – LAC Frisia 4-1

Steenwijkerwold V1 deed in eigen huis wat het moest doen. De tegenstander stond op de ranglijst onder de thuisclub en winst zou dus het verschil groter maken. Steenwijkerwold was de betere ploeg en wist dat via doelpunten van Moniek Limburg, Noa Plat, Demi Mosterman en een strafschop van Ilona Fleer in klinkende cijfers uit te drukken.

Vierde klasse

Steenwijk V1 – Flevo Boys V1 4-1 (3-0)

Steenwijk wist via een 4-1 overwinning in het eerste jaar van het bestaan van het vrouwen 1 team een mooie vijfde plaats op de ranglijst te bemachtigen. Muriël Holtrop wist tegen Flevo Boys drie maal te scoren waarbij de vierde treffer op naam kwam van Ellen ter Schuur.

Vijfde Klasse

SVBS/VHK – Ruinerwold 11-1 (4-0)

Het team uit Belt Schutsloot/Sint Jansklooster was al kampioen maar deed de feestelijkheden zaterdag nog een keer uitgebreid over. Tegenstander Ruinerwold werd met dubbele cijfers verslagen in een weinig spannende wedstrijd. Daardoor komt SVBS/VHK uit op 62 punten uit 22 wedstrijden waarbij het doelsaldo 132 voor en 16 doelpunten tegen.

Oldemarkt V2 - Olympia 4-0 (2-0)

Het harde werken van Oldemarkt leverde een terechte 4-0 overwinning op. Danielle Dekker opende de score waarna Marieke Braad voor de rust de stand nog op 2-0 bracht. Na de rust bleef de thuisclub ook de betere. Diane wist de 3-0 te maken waarna Manon Poelsema de eindstand op het scorebord zette. Door de winst staat Oldemarkt momenteel op een mooie tweede plaats.